ХАБИБУЛЛИН ® KHABIBULLIN.kiev.ua - исполнительная надпись нотариуса на ДВИЖИМОЕ имущество признана не подлежащей исполнению...?

П'ятниця, 27 травня 2011 —
ХАБИБУЛЛИН ® KHABIBULLIN.kiev.ua - исполнительная надпись нотариуса на ДВИЖИМОЕ имущество признана не подлежащей исполнению...?
ХАБИБУЛЛИН ® KHABIBULLIN.kiev.ua - исполнительная надпись нотариуса на ДВИЖИМОЕ имущество признана не подлежащей исполнению...? Згідно ст. 1 Закону України ”Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень” –цей Закон визначає правовий режим регулювання обтяжень рухомого майна, встановлених з метою забезпечення виконання зобов’язань, а також правовий режим виникнення, оприлюднення та реалізації інших прав юридичних і фізичних осіб стосовно рухомого майна. Відповідно до ч. 1 ст. цього Закону до забезпечувальних обтяжень належать застава рухомого майна згідно з параграфом 6 глави 49 Цивільного кодексу України, що виникає на підставі договору. Частиною 1 ст. 590 Цивільного кодексу України визначено, що звернення стягнення на предмет застави здійснюється за рішенням суду, якщо інше не встановлено договором або законом. Згідно з ч. 1 ст. 24 Закону України ”Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень”, звернення стягнення на предмет забезпечувального обтяження здійснюється на підставі рішення суду в порядку, встановленому законом, або в позасудовому порядку згідно із цим Законом. Таким чином, вищенаведеними нормами Закону України ”Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень” не передбачено звернення стягнення на заставлене майно шляхом вчинення нотаріусом виконавчого напису, оскільки таке звернення може бути вчинено лише на підставі рішення суду. Окрім того, частинами 1, 3 розділу IX ”Прикінцеві та перехідні положення Закону України ”Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень”, який набрав чинності з січня 2004 р., визначено, що законодавчі та інші нормативно-правові акти, прийняті до набрання чинності цим Законом, застосовуються в частині, що не суперечить цьому закону. Частина 6 ст. 20 Закону України ”Про заставу” передбачає можливість вчинення виконавчого напису, якщо інше не встановлено законом. Але законом встановлено інше, а саме: ч. 1 ст. 24 Закону України ”Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень” визначено, що звернення стягнення на предмет забезпечувального обтяження здійснюється на підставі рішення суду в порядку, встановленому законом, або в позасудовому порядку згідно із цим законом. Вказаний закон не передбачає такий позасудовий засіб звернення, як стягнення на підставі виконавчого напису. ... ПОДРОБНО: - http://antiraid.com.ua/forum/index.php?showtopic=828 - http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/1449389 ХАБИБУЛЛИН ® KHABIBULLIN.kiev.ua KHABIBULLIN ХАБИБУЛЛИН ХАБІБУЛЛІН ® ХАБИБУЛЛИН Вадим Монэвярович | Вадим Монев'ярович ХАБІБУЛЛІН Вадим ХАБІБУЛЛІН адвокат, правозахисник, громадський діяч ХАБІБУЛЛІН ® KHABIBULLIN.kiev.ua | Контакти - http://khabibullin.kiev.ua/contacts_ua.php
Реклама: