«Старе Запоріжжя» - відроджує київські міські традиції

П'ятниця, 14 травня 2010 —
Відкриття літнього майданчика ресторану «Старе Запоріжжя» повернуло киян і гостей столиці в атмосферу Міста XIX століття
Гостей свята (а власники ресторану влаштували справжнє свято з нагоди відкриття літнього сезону) зустрічали чарівні дівчата - квітникарки в костюмах київських городянок XIX століття. Легка фортепіанна музика створювала невимушену атмосферу, а ведучий свята – Антін Мухарський задля такої урочистої події змінив традиційні джинси на вишуканий костюм і галантно вітав знаменитостей, які приїхали засвідчити свою повагу господині ресторану Віталіні Лавриненко. Родзинкою вечора, безсумнівно, став виступ улюблениці київської публіки - оперної діви Олени Гребенюк. Вечір видався надзвичайно приємним і насиченим, сповненим сюрпризів і чудових моментів. Та навіть унікальні ювелірні вироби фірми Карла Фаберже, котрі було виставлено просто на літньому майданчику ресторану, не змогли затьмарити головного скарбу «Старого Запоріжжя» - витонченої кухні і теплої гостинної атмосфери, що панує тут завжди. Довідка Ресторан «Старе Запоріжжя» вийшов на новий щабель історії й популярності. Власниця - Віталіна Лавриненко ніхто інший знає усі таємниці ресторану, його дух і традиції – саме тут вона зробила свої перші кроки в ресторанній кар’єрі. Хоча префікс «Старе» й спричиняє ностальгію, тут багато чого змінилось. Нинішній інтер’єр ресторану – над часом і над епохою. У цьому чарівному місці злились воєдино: вінтаж та сучасні форми, розкіш і респектабельність, повага до неокласицизму і пристрасть до модного нині декору. Ресторан дихає теплом і затишком, запрошуючи гостей до мандрівок залами... Їх тут п’ять. На першому поверсі – «Піано» з антикварним інструментом і «Мисливський» з «живим» каміном – улюблене місце справжніх чоловіків. На другому поверсі – зали «Дзеркальний», «Галерея» і закрита VIP-зала «Чорно - біла симфонія». У літній час чудово пообідати на вузькому балконі, який виходить у тихий зелений сквер. Молочно-білі тони й тони слонової кістки, старовинні меблі і гарні предмети декору дарують затишок і створюють образ Домівки, куди хочеться повертатись знову й знову. Меню ресторану – європейське з французьким акцентом - поповнилось новими стравами. Окрім старих знайомих: гусячої печінки з яблуками, цибулевого супу з сирними грінками (найсправжнісінького!), жаб’ячих лапок по-прованському й ельзаських равликів, тут тепер є консоме з качки із свіжими лисичками, перепілки, фаршировані фуа - гра, філе омара із свіжим шпинатом та спаржею, і гостя з Азії – качина грудка по-пекінському. Непоганий вибір італійських страв. Також є українська сторінка – для закордонних гостей і столичних цінителів рідного. А десерти! Якщо лише раз скуштуєш, то більше ніколи не підеш без солодкого дива: ексклюзивного «Анна Павлова» - легкого, як сама танцівниця і яскравого, як грані її таланту, «Мелифоліє» - романтичного французького десерту, який вабить поєднанням шоколаду і сорбету, «Маскарпоне» з йогуртовим морозивом – витончених італійських ласощів – фрукти в маринаді з шампанського з дивовижно смачним морозивом
Реклама: