Найкращим сомельє України обрано Івана Бачуріна

Четвер, 18 березня 2010 —
16 березня в клубі «Страйк» відбувся фінал конкурсу «Кращий сомельє України -2009». Конкурс організовано Асоціацією сомельє України за підтримки виноторгової компанії Вітіс Груп.
Конкурс "Найкращий сомельє України" проводить Асоціація сомельє України щороку з 2003 року і є найпрестижнішим у країні. Під час його проведення виконуються усі правила ті рекомендації Міжнародної Асоціації Сомельє. Відбіркові тури відбулися 10 березня в Одесі, Львові, Донецьку, Дніпропетровську, Харкові, Києві. На цьому етапі 49 конкурсантів у закритому режимі змагалися щодо знань з теорії – давали відповіді на 100 професійних запитань. У фінал вийшли: Бачурін Іван (Київ), Перчеклій Іван (Київ, Полтава), Бойцун Максим (Дніпропетровськ). Саме вони вже перед очима публіки та ЗМІ виборювали першість у найпрестижнішому конкурсі сомельє України. Міжнародне журі на чолі зі славетним російським експертом - Павлом Швецем назвало найкращим сомельє України-2009 киянина Івана Бачуріна. Віце-чемпіоном став Іван Перчеклій. Прес-конференція, присвячена результатам конкурсу, з дискусії про місію сомельє перетворилася на дуже жваве обговорення проблем українського виноробства. Журналістів цікавила роль Асоціації сомельє у процесі підвищення рівня національних продуктів та інформування українського споживача про якість вина, яке він споживає. Коротке резюме обговорення зробила Анна Кот – імпорт-менеджер виноторгової компанії Вітіс Груп: «Місія сомельє в Україні – не лише рекомендація «правильного» напою до місця та часу. Наші сомельє, по суті, є основними пропагандистами вживання лише високоякісного вина (а це – необов’язково дорогі, але обов’язково натуральні продукти. Таким чином, сомельє прищепляють українському споживачеві гарний смак та вимогливе ставлення до якості вина, де б воно не було придбане – в розкішному ресторані чи в супермаркеті». Приємним завершенням події стала дегустація коньяків від одного з кращих коньячних домів Франції Lheraud (Леро), що її провів бренд-амбасадор дому - пан Франсуа Ребель. Довідкова інформація Асоціацію сомельє України створено і зареєстровано в 2003 році. Головними завданнями Асоціації є сприяння розширенню професійних знань і накопичення досвіду; підвищення фахової кваліфікації і професіоналізму членів Асоціації; надання фінансової, матеріальної і творчої допомоги членам Асоціації, забезпечення їх професійного розвитку завдяки проведенню спеціалізованих, некомерційних семінарів, тренінгів, стажувань; співробітництво із закордонними й міжнародними громадськими організаціями, об’єднаннями, спілками, асоціаціями; створення сприятливих умов для професійної активності, забезпечення високого соціального, економічного й правового статусу членів Асоціації; представлення і захист законних інтересів членів Асоціації у державних і громадських органах. Офіційний сайт компанії: www.sommelierua.com. Виноторгова компанія Вітіс Груп – з 2008 року компанія представляє на українському ринку понад 1500 найменувань вин і алкогольних напоїв від 120 закордонних виробників. Визначальна риса компанії – гарантія якості в усьому: в продукції, в обслуговуванні, в комунікаціях. Мета компанії – посісти передові позиції на ринку України, використовуючи ефективні сучасні методи розвитку бізнесу, при цьому зберігаючи традиції, філософію й дух презентованих вин та інших алкогольних напоїв. Команда «Вітіс Груп» - це висококваліфіковані фахівці, що мають багатий досвід роботи в найбільших компаніях України -дистрибуторів алкогольних напоїв. Офіційний сайт компанії: www.vitis.com.ua. Коньячний дім Lheraud (Леро) – один з особливих домів, який в змозі офіційно запропонувати коньяки певного року врожаю – міллезими. Сьогодні виноградники Дому Lheraud простягаються на 125 акрів, а коньяки продають найпрестижніші магазини світу. Спеціальна комісія фахівців з коньяку (BNIC) контролює усі етапи виготовлення цих коньяків, засвідчує їх походження й високу якість. У 1680 році Александр Леро почав вирощувати виноград у самісінькому серці Пті Шампань (Petite Champagne), неподалік від міста Коньяк. У 1970 році справа перейшла до нащадка Александра - Гі Леро. Він вирішив продовжити виробництво коньяку з винограду з місцевих виноградників, проте започаткував продаж напою під своїм іменем: коньяк «Cognac Guy Lheraud». Консультаційно - інформаційний Центр "Школа Вин" Дмитра Сидоренка, створений 5 вересня 2002 року. Основною діяльністю центру є підготовка сомельє. VINO.UA – Інтернет - проект з популяризації і продажу вин. Австрійські вина - Проект, спрямований на популяризацію австрійських вин. San Pellegrino та Acqua Panna – вишукані італійські мінеральні води, відомі в усьому світі завдяки своєму смаку . GOURMAND -це перший гастрономічний лайф-стайл журнал в Україні. Видання про життя в задоволення: мистецтво гастрономії, подорожі, вибір зірок, ресторатори, повари і все, що має відношення до світу їжі та напоїв.
Реклама: