В Україні оберуть найкращого знавця вин

Четвер, 25 лютого 2010 —
Асоціація сомельє України за підтримки компанії Вітіс Груп проведе щорічний конкурс «Найкращий сомельє України 2009» у березні 2010 року.
Відбіркові тури відбудуться 10 березня в Одесі, Львові, Донецьку, Дніпропетровську, Харкові, Києві. На цьому етапі конкурсанти в закритому режимі будуть змагатися у знанні теорії – во-ни відповідатимуть на 100 професійних запитань протягом 1,5 годин. Переможці відбіркових конкурсів змагатимуться у напівфіналі й фіналі в Києві 16 березня. Фінал – видовище, відкрите для публіки й ЗМІ. Для того, аби отримати почесне звання най-кращого, сомельє мають продемонструвати такі знання і навички: • подання шампанського, • подання вина, • корегування винної карти, • розпізнавання напоїв «наосліп» • презентація і подання сигар. Переможець конкурсу отримає звання «Найкращий сомельє України 2009» та перехідний ку-бок, на котрому буде викарбовано його ім’я. Конкурс є визначальним для представника від України для участі в конкурсі “Best Sommelier of the World”. Уперше переможців конкурсу буде нагороджено поїздками до виноробних регіонів Австрії та Італії. Конкурс "Найкращий сомельє України" проводиться Асоціацією сомельє України щоріч-но з 2003 року. Він - найпрестижніший у країні. Під час проведення конкурсу обв’язковим є дотримання усіх правил та рекомендацій Міжнародної Асоціації Сомельє. «Виноробство – це мистецтво, а сомельє – посередник між виробником і публікою. Добрий сомельє – актор, психолог, лектор і експерт одночасно. Буквально за кілька хвилин він має визначити не лише смак клієнта, а й його настрій та навіть фінансове становище. За 8 років існування Асоціації в Україні зросло покоління професійних сомельє і ми щасливі, що наш конкурс є постійним стимулом для їх зростання і розвитку», - зазначив Дмитро Сидоренко, Президент Асоціації Сомельє України «Культура споживання вина в Україні зростає з кожним роком і в цьому – суттєва заслуга Асоціації. Саме тому наша компанія прийняла рішення виступити генеральним партнером конкурсу – чим більше професійних і обізнаних сомельє буде в нашій країні, тим швидше українці навчаться визначати якість вин і отримувати задоволення від благородних напоїв», - каже Сергій Мазур, директор компанії Вітіс Груп. Потребуєте додаткової інформації?Охоче дамо відповіді на усі запитання. Телефонуйте: 044 355 07 17, Стус Ірина; E-mail: stus.irina@gem.kiev.ua Партнери заходу: Асоціацію сомельє України створено і зареєстровано в 2003 році. Головними завданнями Асоціації є сприяння розширенню професійних знань і накопичення досвіду; підвищення фахової кваліфікації і професіоналізму членів Асоціації; надання фінансової, матеріальної і творчої допомоги членам Асоціації, забезпечення їх професійного розвитку завдяки проведенню спеціалізованих, некомерційних семінарів, тренін-гів, стажувань; співробітництво із закордонними й міжнародними громадськими організаціями, об’єднаннями, спілками, асоціаціями; ство-рення сприятливих умов для професійної активності, забезпечення високого соціального, економічного й правового статусу членів Асоціа-ції; представлення і захист законних інтересів членів Асоціації у державних і громадських органах. Офіційний сайт компанії: www.sommelierua.com. Виноторгова компанія Вітіс Груп – з 2008 року компанія представляє на українському ринку понад 1500 найменувань вин і алкогольних напоїв від 120 закордонних виробників. Визначальна риса компанії – гарантія якості в усьому: в продукції, в обслуговуванні, в комунікаціях. Мета компанії – посісти передові позиції на ринку України, використовуючи ефективні сучасні методи розвитку бізнесу, при цьому збері-гаючи традиції, філософію й дух презентованих вин та інших алкогольних напоїв. Команда «Вітіс Груп» - це висококваліфіковані фахівці, що мають багатий досвід роботи в найбільших компаніях України -дистрибуторів алкогольних напоїв. Офіційний сайт компанії: www.vitis.com.ua. Коньячний дім Lheraud (Леро) – один з особливих домів, який в змозі офіційно запропонувати коньяки певного року врожаю – міллезими. Сьогодні виноградники Дому Lheraud простягаються на 125 акрів, а коньяки продають найпрестижніші магазини світу. Спеціальна комісія фахівців з коньяку (BNIC) контролює усі етапи виготовлення цих коньяків, засвідчує їх походження й високу якість. У 1680 році Александр Леро почав вирощувати виноград у самісінькому серці Пті Шампань (Petite Champagne), неподалік від міста Коньяк. У 1970 році справа перейшла до нащадка Александра - Гі Леро. Він вирішив продовжити виробництво коньяку з винограду з місцевих виноградників, проте започаткував продаж напою під своїм іменем: коньяк «Cognac Guy Lheraud». Консультативно - інформаційний Центр "Школа Вин" Дмитра Сидоренка, створений 5 вересня 2002 року. Основною діяльністю центру є підготовка сомельє. VINO.UA – Інтернет - проект з популяризації і продажу вин. Австрійські вина - Проект, спрямований на популяризацію австрійських вин. San Pellegrino та Acqua Panna – вишукані італійські мінеральні води, відомі в усьому світі завдяки своєму смаку .
Реклама: