Держінвестицій оприлюднило проект Закону України «Про внесення зміни до статті 8 Закону України «Про інститути спільного інвестування (пайові та корпоративні інвестиційні фонди)»

Понеділок, 5 жовтня 2009 —
Державне агентство України з інвестицій та інновацій (далі – Держінвестицій) оприлюднило проект Закону України «Про внесення зміни до статті 8 Закону України «Про інститути спільного інвестування (пайові та корпоративні інвестиційні фонди)» (далі – проект закону).
Він розроблений з метою забезпечення розвитку національної інноваційної системи шляхом створення інфраструктури для фінансування інноваційної діяльності. Досягнення зазначеної мети планується шляхом розширення прав спеціалізованих небанківських інноваційних фінансово-кредитних установ, які створені та діють відповідно до Закону України «Про інноваційну діяльність», щодо створення та участі в інститутах спільного інвестування, що дозволить державному та комунальному капіталу брати участь у фінансуванні стратегічно важливих для розвитку національної економіки об’єктів. На думку розробників проекту закону, реалізація його положень дозволить: - активізувати інвестиційну та інноваційну діяльність в Україні та підвищити конкурентоспроможність національної економіки; - розвивати національну інноваційну систему; - залучити інвестиції в інноваційну діяльність, в тому числі державні; - створити індустрію венчурних фондів фінансування інноваційної діяльності, в тому числі за участю держави. З текстом проекту закону можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Держінвестицій за адресою: http://www.in.gov.ua/index.php?get=118&id=2060 ### Державне агентство України з інвестицій та інновацій створено у 2005 році. Агентство є спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері інноваційної діяльності, робота якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра економіки України. Основними завданнями Держінвестицій є участь у формуванні та забезпеченні реалізації державної політики у сфері інвестицій та інноваційного розвитку, створення національної інноваційної системи для забезпечення проведення ефективної державної інноваційної політики, а також координація роботи центральних органів виконавчої влади у сфері інвестиційної та інноваційної діяльності. До сфери управління Держінвестицій входять Державна інноваційна фінансово-кредитна установа, Державне підприємство «Національний центр впровадження галузевих інноваційних програм», а також 13 регіональних центрів інноваційного розвитку та п’ять їх відділень.
Реклама: