Україна - ЄС: міжнародні та українські експерти обговорили шляхи розробки фінансових схем та інфраструктури для підтримки інновацій в Україні

П'ятниця, 30 жовтня 2009 —
Голова Державного агентства України з інвестицій та інновацій ) Людмила Супрун взяла участь у виїзній сесії проекту «Розробка фінансових схем та інфраструктури для підтримки інновацій в Україні», що відбулась у м. Рівне.
В роботі сесії взяли участь експерти Єврокомісії, представники Держінвестицій, Рівненської обласної держадміністрації, директори регіональних центрів інноваційного розвитку Держінвестицій України. Проектом, який презентувався, передбачено не лише навчання фахівців щодо залучення інвестицій в інновації, а й створення венчурних фондів, які будуть фінансувати конкретні проекти. – Ми будемо мати детальну інформацію про правила діяльності, основні напрямки і пріоритети, які пропонується підтримати у сфері інновацій, – сказала у вступному слові Людмила Супрун – Від реалізації проекту очікуються реальні фінансові схеми для підтримки розвитку підприємництва, бізнесу, реалізації інновацій з метою переходу України до європейських стандартів ведення такої діяльності. Для інноваційного сектору України буде засновано фонд венчурного капіталу. Планується також заснування двох фондів гарантування позик для інноваційних проектів та установ у регіонах України. Серед першочергових завдань, які стоять сьогодні перед Держінвестицій є сприяння реалізації новітніх технологій у сфері освіти, охорони здоров’я, соціального захисту. Голова Держінвестицій зазначила, що йдеться також про реалізацію пропозиції з розвитку транзитного потенціалу України. Роль Держінвестицій у залученні внутрішніх і зовнішніх інвестицій при цьому посилиться. Людмила Супрун також відзначила, що Держінвестицій має намір активізувати співпрацю з інститутами НАН України, науковими закладами щодо визначення пріоритетних сфер інвестування. Наше завдання полягатиме у тому, аби перетворити потенціал України в реальний капітал, який дасть змогу отримати високий рівень виробництва і покращити рівень життя громадян. ### Державне агентство України з інвестицій та інновацій створено у 2005 році. Агентство є спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері інноваційної діяльності, робота якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра економіки України. Основними завданнями Держінвестицій є участь у формуванні та забезпеченні реалізації державної політики у сфері інвестицій та інноваційного розвитку, створення національної інноваційної системи для забезпечення проведення ефективної державної інноваційної політики, а також координація роботи центральних органів виконавчої влади у сфері інвестиційної та інноваційної діяльності. До сфери управління Держінвестицій входять Державна інноваційна фінансово-кредитна установа, Державне підприємство «Національний центр впровадження галузевих інноваційних програм», а також 13 регіональних центрів інноваційного розвитку та п’ять їх відділень.
Реклама: