Прив'язку "зеленого" тарифу до комплектуючих відклали на рік

Четвер, 6 січня 2011, 14:24

Президент Віктор Янукович підписав закон, яким відкладаються на рік - до 1 січня 2012 року - введення вимоги використовувати на сонячних електростанціях, що працюють за "зеленим" тарифом, модулів, які містять не менше 30% українських матеріалів і комплектуючих.

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті глави держави.

Як повідомлялося, законопроект №2799-VI, розроблений Миколою Мартиненком (фракція "Наша Україна - Народна самооборона") та Ігорем Глущенком (фракція Партії регіонів), був прийнятий парламентом 17 грудня 2010 року.

Депутати мотивували необхідність відстрочки тим, що вітчизняні підприємства, які спеціалізуються на випуску відповідної продукції, у зв'язку зі світовою кризою не мали доступу до кредитних коштів для проведення модернізації.

Реклама:

Разом із тим, згідно з висновками головного науково-експертного управління Верховної ради від 1 грудня, законопроект №7411 не можна було приймати без проведення Кабінетом міністрів попереднього аналізу поточного стану справ у хіміко-металургійній галузі.

В управлінні вважають, що законопроект пролонгує практику використання давальницької сировини для виробництва елементів сонячних модулів, а також імпорту відповідних матеріалів і технологій.

Незважаючи на це, парламентський комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, очолюваний Мартиненком, 2 грудня схвалив законопроект і рекомендував Верховній раді прийняти його в цілому.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!