Світові фондові індекси ростуть

П'ятниця, 15 січня 2010, 09:50

Американські фондові індекси виросли у четвер в очікуванні звітності.

Підіндекс S&P, у розрахунок якого входять акції технологічних компаній, збільшився за підсумками торгів на 0,7%, повідомляє агентство Bloomberg.

Акції Intel подорожчали на 2,5%, компанія опублікувала звітність вже після закриття ринку.

Найбільший світовий виробник напівпровідників збільшив прибуток у четвертому кварталі 2009 року майже в 10 разів, що виявилося кращим за прогнози ринку. Чистий прибуток Intel склав 2,28 млрд. доларів, або 40 центів на акцію, проти 234 млн. доларів, або 4 центів, роком раніше.

Реклама:

Аналітики в середньому прогнозували прибуток у 30 центів на акцію при виручці в 10,17 млрд. доларів.

"Ми бачимо оптимізм щодо корпоративних прибутків. Економіка перебуває у поворотній точці, й інвестори чекають істотних сигналів поліпшення ситуації в економіці. Технологічний сектор є одним з найбільш привабливих в даний час, оскільки він повинен значно виграти від збільшення бізнес-інвестицій", - відзначає керуючий Pioneer Investment Management у Бостоні Джон Кері.

Вартість акцій Microsoft, найбільшого світового виробника програмного забезпечення, піднялася в четвер на 2%. Папери Oracle подорожчали на 2,4% на прогнозах аналітика Morgan Stanley Адама Холта про те, що акції компанії є дуже дешевими і значно зростуть у ціні в найближчі 60 днів.

Індекс Dow Jones Industrial Average виріс до закриття ринку в четвер на 29,78 пункту (+0,28%) - до 10710,55.

Standard & Poor's 500 піднявся на 2,78 пункту (0,24%), склавши 1148,46.

Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 8,84 пункту (0,38%) - до 2316,74.

Європейські фондові індекси виросли в четвер на 0,3-0,5% на прогнозах голови Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клода Тріше про "помірні темпи" підйому економіки регіону.

ЄЦБ у четвер зберіг незмінною базову процентну ставку - на рівні 1% річних. Заява Тріше, що ставка ЄЦБ нині "є адекватною" ситуації в економіці, дозволило інвесторам зробити висновок, що банк не буде поспішати з відкликанням стимулюючих заходів.

Dow Jones Stoxx 600 піднявся за підсумками торгів на 0,7%.

"Економіка може зіткнутися з проблемами в другій половині цього року, але прогнози на перші шість місяців досить позитивні. У тому випадку, якщо квартальна звітність компаній виправдає очікування експертів, які є дуже високими, фондові ринки продовжать зростання протягом деякого часу", - відзначає стратег Van Lanschot Bankiers NV Мішель Ван Дер Сті.

15 з 18 основних фондових індексів країн Західної Європи виросли в четвер.

Азіатські індекси ростуть у п'ятницю, акції технологічних компаній дорожчають на позитивних прогнозах американської Intel.

MSCI Asia Pacific Index піднявся в ході торгів на 0,3%, японський Nikkei - на 0,8%, китайський Shanghai Composite - на 0,4%.

"Інвестори зберігають обережність. Більшість ринків продемонстрували сильний підйом з початку нового року. Гарні новини все ще надходять, але деякі дані викликають змішані почуття", - відзначив глава відділу інвестиційної стратегії AMP Capital Investors в Сіднеї Шейн Олівер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!