Азіатські індекси ідуть врозріз з іншими світовими

Середа, 11 листопада 2009, 10:09

Більшість фондових ринків США завершили торги у вівторок падінням, нівелювавши ралі, яке спостерігалося при відкритті торгів.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Оптимізм інвесторів був підтриманий гарною звітністю будівельної компанії Beazer Homes USA Inc. та онлайн-туроператора Priceline.com, однак вирішальним фактором все-таки виявилися погані результати за підсумками третього кварталу компаній MBIA, Fluor і Electronic Arts.

Реклама:

"Ринок, здається, буде рухатися різноспрямовано щодня в залежності від звітності тієї чи іншої компанії. У певному сенсі ми спостерігаємо реакцію на вчорашній зростання", - вважає аналітик Loomis Sayles&Co. Дін Галіс.

Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у вівторок виріс на 20,03 пункту (0,2%) - до 10246,97 пункту.

Standard & Poor's 500 зменшився на 0,7 пункту (+0,01%), склавши 1093,01 пункту.

Значення індексу Nasdaq Composite опустилося на 2,98 пункту (0,14%) - до 2151,08 пункту.

Більшість європейських індексів знизилася за підсумками торгів у вівторок на тлі падіння довіри інвесторів і аналітиків до економіки Німеччини.

Індекси на 16 з 18 основних фондових майданчиках Європи знизилися на 0,1-0,4%, виняток становили лише французький і люксембурзький ринки.

За підсумками торгів національний французький індекс CAC 40 виріс усього на 0,1 пункту - до 3785,59 пункту щодо оцінки на закриття торгів у понеділок.

Індекс Dow Jones Stoxx 600 у вівторок знизився на 0,2%. Під час торгів напрямок руху індикатора змінювався принаймні 15 разів. З березневого мінімуму показник збільшився на 56% завдяки появі ознак ослаблення рецесії і поліпшення фінансових результатів європейських компаній.

Азіатські фондові індекси ростуть у середу четверту сесію поспіль на позитивній статистиці з Японії і Китаю.

Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific піднявся в ході торгів на 0,5% - до 118,67 пункту, за чотири сесії значення цього індикатора збільшилося на 3,5%.

Японські фондові індекси Topix і Nikkei збільшилися на 0,2%, гонконгський Hang Seng - на 0,7%.

"Азіатські країни відновлюють економічне зростання швидше, ніж інші економіки. Це причина зростання настільки швидкого поліпшення показників промислового виробництва та експорту. Азія стане лідером глобального економічного підйому в наступному році", - відзначає старший стратег Daiwa SB Investments у Токіо Соіхіро Монйі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!