Схему для "Нафтогазу" запропонував Хорошковський

Схему для "Нафтогазу" запропонував Хорошковський

Ми вже писали про те, що уряд знайшов нову схему, нібіто спрямовану на те, щоб врівноважити цінову ситуацію на ринку нафтопродуктів. Спочатку він пропонував знизити акцизний збір на бензин і дизпаливо, але потім був знайдений ще більш шкідливий для бюджету варіант.
Четвер, 29 березня 2012, 10:12

До "Економічної правди" надійшов документ, який показує, як нафтове лоббі разом з НАК "Нафтогаз" намагаються заробити на бюджеті.

Ми вже писали про те, що уряд знайшов нову схему, нібіто спрямовану на те, щоб врівноважити цінову ситуацію на ринку нафтопродуктів. Спочатку він пропонував знизити акцизний збір на бензин і дизпаливо, але потім раптово відмовився. Був знайдений ще більш шкідливий для бюджету варіант. Мова йде про схему з нульовим податком на додану вартість, яку НАК "Нафтогаз України" використовував ще за часів Олексія Івченка.

Суть цієї схеми – завдання бюджету багатомільйонних збитків за рахунок використання "Нафтогазом" компаній-"прокладок". Більш докладно про це читайте у матеріалі "Бойко "врятує" ринок коштом бюджету".

 

З цього документу випливає, що ідею про застосування схеми запропонував перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський.

Реклама:

Щоб зрозуміти, чому колишній голова СБУ та Митниці почав перейматися нафтогазовими питаннями, нагадаємо – Хорошковського здавна відносять до так званої групи впливу "Фірташа-Льовочкіна". До неї ж, окрім олігарха Дмитра Фірташа та голови Адміністрації президента Сергія Льовочкіна, відносять міністра енергетики Юрія Бойка та власне Хорошковського.

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції «Економічної правди» та «Української правди» може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.
Реклама: