Перестрахування впорядкували

Перестрахування впорядкували

Держфінпослуг буде реєструвати угоди, укладені із страхувальниками і перестрахувальниками, тільки у випадку, якщо сума перестрахувального платежу сумарно досягає 150 тисяч гривень протягом календарного року.
Четвер, 16 червня 2011, 13:44
Андрій Пінчук, народний депутат України

Усім відомий механізм перестрахування, який полягає в тому, що одна страхова компанія передає частину своєї відповідальності іншій страховій компанії за певних заздалегідь узгоджених умов.

У цій сфері накопичилось дуже багато проблем, які пов'язані в основному з "прогалинами" в чинному законодавстві. Вони дозволяють "ділкам" заробляти значні статки, реалізуючи схеми "багаторазового" перестрахування.

Унаслідок таких дій державний бюджет недотримував близько 3,5 мільярда гривень, які доцільно було б витратити на соціальні виплати, охорону здоров'я, освіту, медицину.

В той же час, окремі страхові компанії узаконювали надприбутки, отримані нечесним шляхом, і успішно уникали відповідальності.

Реклама:

Зміни в податковому законодавстві дозволили Державній комісії з регулювання ринків фінансових послуг України розробити порядок реєстрації договорів перестрахування. У структурі цієї комісії буде створено новий сектор, який сконцентрує увагу на реєстрації договорів перестрахування.

Держфінпослуг буде реєструвати угоди, укладені із страхувальниками і перестрахувальниками - нерезидентами та резидентами, - тільки у випадку, якщо сума перестрахувального платежу сумарно досягає 150 тисяч гривень протягом календарного року.

Тепер чесні страхові компанії можуть спокійно продовжувати працювати на ринку, а нечесним буде дуже важко працювати за своїми старими незаконними схемами, і вони в жодному разі не зможуть уникнути відповідальності.

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції «Економічної правди» та «Української правди» може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.
Реклама: