Група народних депутатів з різних парламентських фракцій законопроектом № 8569 ініціює внесення змін до Закону України "Про рекламу".

Суббота, 28 мая 2011 —
Проектом пропонується уточнити значення терміна "зовнішня реклама", до якої автори хочуть віднести рекламу на рухомих на відкритій місцевості об'єктах (за виключення транспорту). Їм же дається поняття "робочого органу", наділеного повноваженнями регулювати діяльність з розміщення реклами.
Планованими змінами до Закону хочуть заборонити рекламу дитячого харчування без вказівки віку дитини, з якого можливе вживання рекламованого продукту, а також без зазначення в рекламі про харчування для грудних дітей на необхідність попередньої консультації з лікарем.
Реклама також забороняється на обкладинках і внутрішній стороні шкільних зошитів, щоденників, підручників. Обов'язковою складовою реклами лікарських засобів відповідно до проекту повинні бути протипоказання до застосування та рекомендації щодо обов'язкового ознайомлення з інструкцією до застосування. Проектом пропонується вичерпний перелік підстав для відмови у видачі дозволу на розміщення реклами, для його переоформлення та скасування. Автори пропонують зробити дозвіл терміновим і видавати його на 7 років. Скасувати дозвіл згідно з проектом можна буде за невикористання місця розміщення реклами протягом 6 місяців, за порушення порядку переоформлення і за безперечну заборгованість за користування місцем розташування рекламного засобу за 3 і більше місяців поспіль. Крім перерахованого, парламентарії планують пільги в оплаті за користування рекламними засобами для розповсюджувачів, не фінансуються з бюджету, але розповсюджують рекламу "на замовлення" держорганів, благодійних організацій і фінансуються з бюджету закладів освіти, науки, культури, охорони здоров'я і т.п.
Реклама: