Труханов попередив про ймовірні віялові відключення електрики в Одесі

Понеділок, 22 листопада 2021, 17:55
 
Геннадій Труханов
ФОТО З САЙТУ МІСЬКРАДИ OMR.GOV.UA

Мер Одеси Геннадій Труханов заявив про можливі віялові відключення електрики в місті.

Про це він сказав під час обговорення у міськраді питання автономності кисневих концентраторів, передає місцеве видання 048.ua.

За словами Труханова, про це його попередили на нараді у обладміністрації.

У зв'язку з можливими віяловими відключеннями електрики міська влада стурбована хворими на COVID-19, які потребують кисневої підтримки.

Реклама:

"Віялові відключення - це не просто відключити холодильник у цьому випадку або посидіти без світла при свічках. Для тих, хто перебуває на кисневому забезпеченні, це питання життя та смерті", - заявив Труханов.

Він доручив директору департаменту охорони здоров'я Левону Нікогосяну звернутися до виробників кисневих концентраторів і дізнатися, чи можливо передбачити наявність у них акумуляторів, щоб апарати могли працювати під час відключення електрики.

Читайте також: Через дефіцит вугілля зупиняються енергоблоки. Країні готуватись до відключень електрики? 

Нагадуємо:

Президент Володимир Зеленський заявив, що держава нікого не залишить без світла і тепла, за його словами, нестачі вугілля не буде.

На 15 листопада запаси вугілля на ТЕС скоротилися до 0,38 тисяч тонн, лише дві мають гарантовані запаси згідно ліцензійних умов.

На 10 листопада 10 з 12 українськи теплоелектростанцій не мають мінімальних запасів вугілля, 25 енергоблоків зупинилися через відсутність палива.

Запаси вугілля на складах ТЕС генеруючих компаній опустились нижче 0,5 млн тонн.

Для балансування енергосистеми в зимовий період уряд пропонує вмикати газові енергоблоки ТЕС та ТЕЦ.

Ключовим стабілізуючим чинником цього опалювального сезону буде атомна генерація - у роботі буде 14 блоків із 15, в уряді впевнені, що цей ОЗП пройдуть спокійно.

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що для віялових відключень підстав немає й уряд їх не передбачає.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Рада нацбезпеки і оборони не може давати розпорядження щодо віялових відключень електроенергії.

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що Кабмін не отримував від РНБО жодних доручень щодо розробки графіка віялових відключень електроенергії в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: