Новини 6 жовтня: скандал в "Укрексімбанку", газова криза в Європі, пенсії

Середа, 6 жовтня 2021, 21:00

Про "Укрексімбанк". Голова правління Укрексімбанку Євген Мецгер склав повноваження на час розслідування після нападу на журналістів.

Нацбанк "уважно відстежує" розвиток подій довкола "Укрексімбанку" та діятиме відповідно до свого мандату.

Про газову кризу в Європі. Газ на головному європейському хабі TTF злетів 6 жовтня на 40% і встановив новий рекорд у майже 2 тисячі доларів за тисячу кубометрів.

Енергетична криза в Європі посилюється з кожним днем - промисловість наближається до критичної точки, а деякі енергоємні підприємства тимчасово закривають виробництво через занадто дороге утримання.

Реклама:

Міністри фінансів Франції, Іспанії, Греції, Чехії та Румунії  закликали ЄС розслідувати причину стрімкого зростання цін на газ.

Про пенсії. Кабінет Міністрів збільшив видатки Пенсійного фонду на 18,5 млрд грн для підвищення пенсій з 1 грудня до 2 600 грн.

Про виплати шахтарям. Рівень виконання виплат за заробітною платою перед шахтарями "дуже поганий", підприємства замість 80% доходу від реалізації продукції в середньому виплачують 30%.

Про гривню. На курс гривні впливає чимало факторів, проте експерти на ринку сходяться на думці про поступове послаблення курсу гривні до кінця року.

Ексклюзиви ЕП:

Гривня продовжує зміцнюватися і знову б'є рекорди. Що буде з курсом до кінця року?

Українська національна валюта рухається поки що тільки вгору. Та чи довго так триватиме?

Коли в Україні все буде онлайн: який бізнес запровадив "Дію" та до кого можна ходити без паперів

Незабаром паперові документи зовсім відійдуть у минуле. Де і які послуги можна отримати за допомогою документів у смартфоні?

Скандальні розслідування про роботу Facebook: що розповіла Сенату інсайдер "Шон" та як на це відреагував Цукерберг

Колишня співробітниця Facebook Френсіс Хоген розкрила подробиці роботи Facebook, які свідчать, що соцмережа заради прибутків ігнорувала завдану її користувачам шкоду. Чому про це говорили напередодні в Сенаті та якою була реакція компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!