Голова Укрексімбанку склав повноваження на час розслідування 

Середа, 6 жовтня 2021, 10:22
 
фото укрінформ

Голова правління Укрексімбанку Євген Мецгер склав повноваження на час розслідування після нападу на журналістів.

Про це йдеться у його заяві.

"Ситуація, яка виникла навколо Банку, є неприпустимою. Моя надмірно емоційна реакція та нестримана поведінка стосовно журналістів не мають виправдання. Повністю усвідомлюю свою відповідальність", – йдеться у заяві Мецгера.

Він продовжив, що аби частково зняти шкоду репутації банку "невідкладно пишу заяву про складання повноважень Голови Правління на час проведення необхідних слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в Банку згідно з відповідними процедурами".

Реклама:

Мецгер резюмував, що подальший розвиток ситуації залежить від висновків, які будуть зроблені слідством та перевіркою.

Оновлено 11:44: пресслужба банку повідомила, що на позачерговому засіданні ухвалила рішення відсторонити Мецгера на час розслідування. 

"Наглядова рада приносить свої щирі вибачення членам знімальної групи програми СХЕМИ Олександру Мазуру та Кирилу Овсяному, а також представникам ЗМІ та усьому громадянському суспільству за прикру та неналежну поведінку голови правління та представників банку", – йдеться у заяві.

Тимчасово обов’язки голови правління виконує Сергій Єрмаков. 

Нагадуємо:

В Офісі президента заявили, що вважають логічною щонайменше відсторонення голови Укрексімбанку Євгена Мецгера після його нападу на журналістів Радіо Свобода.

На журналістів "Схем" скоїли напад у державному "Укрексімбанку" під час запису інтерв’ю із головою правління цієї фінустанови Євгеном Мецгером прямо у його кабінеті.

За фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів "Схем" столичні дізнавачі відкрили кримінальне провадження.

Державний "Укрексімбанк" звинуватив журналістів "Схем" у спробі протиправно заволодіти інформацією з обмеженим доступом і додав, що планує звернутися до правоохоронців.

Згодом журналісти "Схем" відновили та оприлюднили кадри нападу під час інтерв’ю в державному "Укрексімбанку".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!