"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міжнародний валютний фонд змінив представника в Україні

Середа, 30 червня 2021, 13:05
 
мвф

Міжнародний валютний фонд призначив Ваграма Степаняна своїм постійним представником в Україні - на цій посаді він замінив Йосту Люнгмана.

Про це йдеться у повідомленні постійного представництва МВФ в Україні для медіа.

Зазначається, що Степанян приступив до виконання своїх службових обов’язків 28 червня цього року.

"Пан Люнгман повертається до штаб-квартири МВФ після чотирьох років на посаді постійного представника МВФ в Україні. Зміна постійних представників є усталеною практикою ротації персоналу МВФ.

Реклама:

Пан Степанян, громадянин Вірменії, працює в МВФ з 2008 року", - додали у Фонді.

Читайте також:

МВФ поїхав, але ви тримайтеся: чому Україна не отримала грошей та у що це виллється

Нагадуємо:

Аналітики Bank of America (BofA) вважають, що Україна може спробувати відмовитися від співпраці з МВФ під час виборчого циклу 2023-2024 років.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна обов'язково зробить те, що пообіцяла, і може отримати транш від МВФ восени, але у разі його відсутності глобальної проблеми не буде.

Президент Володимир Зеленський вважає, що несправедливо з боку МВФ прив’язувати ті чи інші "маяки" до тих чи інших траншів, за його словами, "не можна торгувати реформами за гроші".

Президент Володимир Зеленський у контексті співпраці України з МВФ заявив, що несправедливо висувати до України такі ж вимоги, як до інших держав, оскільки Україна восьмий рік перебуває у стані війни і змушена по-іншому обирати пріоритетні сфери для проведення реформ.

Аналітики J.P. Morgan прогнозують, що Україна до кінця 2021 року отримає 3 млрд дол офіційного фінансування та очікують надходження другого траншу кредиту МВФ до вересня цього року.

У Міжнародному валютному фонді кажуть про те, що певний прогрес для завершення першого перегляду програми stand-by є, проте Україні потрібно зробити ще більше до другого перегляду.

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що щодо всіх законодавчих питань у рамках переговорів з МВФ Україна "показала поступ і просунулася вперед".

У МВФ кажуть, що залишаються у стані переговорів з Україною та чекають більшого прогресу для виділення другого траншу за програмою stand by.

Україна і МВФ можуть досягти домовленостей на рівні staff level agreement у найближчі 2 місяці, заявив у квітні міністр фінансів Сергій Марченко.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: