Новини 18 травня: звільнення міністрів, продовження земельної реформи

Вівторок, 18 травня 2021, 21:00

Про звільнення міністрів. Верховна Рада звільнила Ігоря Петрашка з посади міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства і міністра інфраструктури Владислава Криклія.

У партії "Слуга народу" пояснили, що підставою для відставки міністра інфраструктури Владислава Криклія стала робота міністерства та "Укрзалізниці".

Про земельну реформу. Верховна Рада підтримала у другому читанні та в цілому законопроєкт №2195, яким регулюється проведення електронних земельних аукціонів.

Про електроенергію. Міністр енергетики Герман Галущенко направив звернення до НКРЕКП щодо обмеження імпорту електроенергії з РФ і Білорусі.

Реклама:

Про промисловий безвіз. Українська законодавча база має високу відповідність із базою ЄС, цей етап є вагомим на шляху до укладання "промислового безвізу".

Про ВВП-варанти. 31 травня 2021 року Україна здійснить першу виплату за державними деривативами (ВВП-варантами), випущеними у 2015 році – сума виплати становить 40,8 млн доларів.

Ексклюзиви ЕП

Зміна прописки і сплата штрафів одним кліком: усе про 10 нових послуг оновленої "Дії"

На 32-ому році незалежності українці не носитимуть в державні органи паперові документи. Які нові послуги уже є в "Дії" та як вони можуть спростити життя громадян.

На вихід. Як і на кого Зеленський міняє міністрів в уряді

Як плани щодо заміни одного міністра переросли в рішення позбутись одразу трьох та що відомо про нових очільників Міністерства інфраструктури та Міністерства економічного розвитку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!