Новини 19 листопада: голова "Укрексімбанку", ринок землі, ціна на газ

Вівторок, 19 листопада 2019, 21:00
 

Про голову "Укрексімбанку". Генеральна прокуратура звинувачує голову правління "Укрексімбанку" Олександра Гриценка в сприянні зняття арештів з депозитів і застав "злочинного оточення екс-президента Віктора Януковича" за виданим банком кредиту на покупку "Українського медіа холдингу".

Укрексімбанк оголосив конкурс на посаду голови правління.

Про ринок землі. У законі про скасування мораторію на ринок землі до другого читання пропишуть заборону росіянам або компаніям, серед власників або засновників якої є громадяни РФ, купувати сільгоспземлі після відкриття ринку.

Зняття мораторію на продаж землі сільгосппризначення і створення прозорого та ефективного ринку має потенціал прискорити економічне зростання в Україні на 0,5-1,5% на рік протягом наступних 5 років.

Реклама:

Про ціну на газ. Ціна на природний газ для населення в першому кварталі 2020 року буде нижчою, ніж була у першому кварталі 2019 року.

Про Херсонську нафтоперевалку. "СЕТАМ" Міністерства юстиції продало на майданчику онлайн-аукціонів OpenMarket Херсонський нафтоперевалочний комплекс за 200 млн грн, який раніше належав олігарху-утікачу Сергію Курченко.

Про прогноз росту економіки України. Світовий банк покращив свій прогноз щодо зростання ВВП України у 2019 році з 3,4% до 3,6%.

Ви хочете дізнатися більше?

Два генплани, обидва не працюють. Чому Київ розвивається хаотично і як це змінити

Одна з найбільших проблем столиці — хаотична забудова, перекіс у бік будівництва житла, не забезпеченого транспортною, інженерною та соціальною інфраструктурою. Комфорт відходить на другий план. До чого тут генплан Києва і що з ним не так?

Затримання "банкіра Порошенка": що треба знати про справу голови "Укрексімбанку"

В чому звинувачують банкіра, хто такий взагалі Олександр Гриценко, чи пов'язаний він з Порошенком, і до чого тут медіа холдинг, проданий оточенню Януковича.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!