Новини 10 червня: Найєм подав у відставку, інфляція прискорилася

Понеділок, 10 червня 2024, 21:00 -

Про Найєма. Глава Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм написав заяву про звільнення.

Раніше агентство Bloomberg повідомляло, що Мустафа Найєм, відповідальний за відбудову, пропустить цьогорічну конференцію з відновлення у Берліні через "внутрішньополітичні чвари".

В уряді заявили, що Мустафу Найєма не відпустили у відрядження на конференцію у Берлін нібито через те, що на дату проведення повинна була відбутися урядова нарада за участю Агентства відновлення.

Однак, за словами Найєма, він не отримав офіційного запрошення і дізнався про нараду лише після відмови.

Реклама:

Згодом Найєм заявив, що рішення про недопущення його до Конференції з відновлення у Берліні уряд ухвалив задовго до офіційного непогодження.

Про інфляцію. Інфляція на споживчому ринку у травні 2024р. порівняно із квітнем 2024р. становила 0,6%, з початку року – 2,0%.

Про конференцію з відновлення. Президент Володимир Зеленський затвердив склад української делегації для участі в Конференції з питань відновлення України (URC2024), яка проходитиме 11-12 червня у Берліні.

Реклама:

Про відключення світла. Графіки погодинних відключень у вівторок, 11 червня, планують застосовувати з 14:00 до 19:00 по всій Україні.

Про конфіскацію росактивів. Україна намагається отримати інформацію про рахунки в бельгійському банку, на яких лежать гроші Центробанку РФ, щоб надалі домогтися конфіскації цих коштів на свою користь. Йдеться про суму в 190 млрд євро.

Ексклюзив ЕП

Поки Пекін зволікає, Москва втрачає. Чому Китай не рятує "Газпром"?

Будівництво газопроводу "Сила Сибіру-2", який міг би врятувати "Газпром" від мільярдних збитків, може не відбутися. Чому Китай не хоче фінансувати проєкт порятунку газової компанії Кремля?

Реклама: