Новини 16 січня: поляки та румуни призупинили блокаду кордону, підприємствам ОПК зняли обмеження на бронювання

Вівторок, 16 січня 2024, 21:00

Про кордон. Міністерство сільського господарства Румунії та представники основних сільськогосподарських організацій досягли угоди, в результаті якої були задоволені кілька вимог фермерів, які протестували протягом шести днів та блокували кордон з Україною.

Також польські перевізники, які з листопада блокують прикордонні переходи з Україною, досягли згоди з урядом щодо деяких вимог і призупинять свій протест.

Про бронювання. Підприємства оборонно-промислового комплексу зможуть бронювати своїх військовозобов’язаних працівників без обмежень.

Про фінанси. Кабінет Міністрів на засіданні 16 січня ухвалив виділити 792 мільйонів гривень  з резервного фонду державного бюджету на зміцнення обороноздатності.

Реклама:

Про ОВДП. Міністерство фінансів на аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики 16 січня залучило 8,5 мільярда гривень до бюджету.

Про землю. В Україні після 1 січня 2025 року всі невитребувані земельні ділянки буде визнано безгоспними, їх передадуть до комунальної власності територіальної громади, на території якої вони розташовані.

Ексклюзиви ЕП

"Обстріли енергосистеми точно будуть, росіяни готуються". Інтерв'ю з головним диспетчером "Укренерго"

Реклама:

Росіяни продовжать атакувати українську енергетичну інфраструктуру, упевнений головний диспетчер "Укренерго" Віталій Зайченко. Чи вдасться їм задумане?

У "Дії" запрацювало переоформлення авто, але є нюанси. Як це працює

Як переоформити авто онлайн, чи дійсно не потрібно їхати до Сервісного центру та з якими труднощами зіштовхуються користувачі?

Реклама: