Уряд Польщі домовився з перевізниками про розблокування кордону України

Вівторок, 16 січня 2024, 13:11 -

Польські перевізники, які з листопада блокують прикордонні переходи з Україною, досягли згоди з урядом щодо деяких вимог і призупинять свій протест.

Про це заявив Томаш Борковський з Комітету захисту перевізників і роботодавців транспорту, його цитує агентство Reuters, пише "Європейська правда".

За домовленістю, протест призупинять у середу з 13:00 за київським часом. 

"Це не кінець, але протест буде призупинено… Ми домовилися про певні умови, ми дамо уряду час попрацювати, оскільки це новий уряд", – сказав Борковський.

Реклама:

Міністерство інфраструктури Польщі організувало пресконференцію у вівторок о 13:00 за київським часом, під час якої має бути підписана угода з перевізниками.

Польські фермери вирішили призупинити акцію протесту на прикордонному переході з Україною в Медиці після того, як уряд погодився на їхні вимоги на початку цього місяця.

Проте перевізники продовжували блокувати три інші КПП на українсько-польському кордоні.

Реклама:

У вівторок стало відомо, що уряд Румунії та представники основних сільськогосподарських організацій у понеділок досягли угоди, в результаті якої були задоволені кілька вимог фермерів, які блокували кордон з Україною.

Нагадаємо, наприкінці грудня повідомляли, що в уряді України та Польщі узгодили план дій для розблокування кордону, однак повного розблокування досі не сталося.

Читайте також редакційну статтю "Європейської правди": Польща веде "війну" проти європейського майбутнього України. Варшава має це усвідомити

Європейська правда

Реклама: