ВАКС ще на 2 місяці продовжив дію запобіжного заходу для Коболєва

Вівторок, 18 квітня 2023, 13:39 -

Слідчий суддя ВАКС 17 квітня продовжила на 2 місяці строк дії процесуальних обов’язків, покладених на ексголову "Нафтогазу" Андрія Коболєва.

Про це повідомляє пресслужба Вищого антикорупційного суду.

Так, Коболєв зобов'язаний:

  • прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора у цьому провадженні, слідчого судді та суду;
  • не відлучатись з Києва та Київської області без дозволу детективів, прокурорів у цьому кримінальному провадженні та суду;
  • повідомляти детективу, прокурору у цьому провадженні про зміну свого місця проживання;
  • утримуватись від спілкування з особами, зазначеними в ухвалі суду;
  • здати на зберігання до Державної міграційної служби України всі свої паспорти для виїзду за кордон та всі інші документи, що дають право на виїзд з України;
  • носити електронний засіб контролю.

Строк дії обов’язків - 2 місяці.

Реклама:

Як зазначили в юридичній компанії "Міллер", яка представляює інтереси Коболєва в цьому судовому процесі, ВАКС частково задовольнив клопотання прокурора про продовження обов’язків Коболєву.

"Що змінилось: по результатах сьогоднішнього засідання нашому клієнту повернули паспорт громадянина України та дозволили переміщатись Київською областю.

Сьогодні ВАКС розглядав клопотання НАБУ та САП про продовження строку дії цих обов’язків. Захисники доводили, що потреби продовжувати строк дії особистих зобов’язань більше немає. Проте, суд не прийняв аргументи захисту до уваги та вирішив продовжити їх дію", - заявили в "Міллер".

Реклама:
"Відповідно до ухвали Апеляційної палати ВАКС від 01.03.2023 про обрання запобіжного заходу підозрюваний зобов’язаний внести 230 млн грн застави та виконувати визначені судом процесуальні обов'язки.

Незважаючи на те, що рішення про застосування цього запобіжного заходу ухвалено ще 1 березня 2023 року, воно станом на сьогодні не виконане - кошти у повному обсязі не внесені", - підкреслили в САП.

Нагадуємо:

Після рішення ВАКС, який знову відмовив у продовженні строків розслідування, прокурор САП завершив досудове розслідування у справі стосовно ексголови "Нафтогазу" Андрія Коболєва.

Вищий антикорупційний суд залишив без розгляду повторне клопотання сторони обвинувачення про продовження до 6 місяців строків досудового розслідування у справі про премії ексголови "Нафтогазу" Андрія Коболєва.

Раніше слідчий суддя ВАКС вже відмовив у клопотанні щодо продовження строку досудового розслідування у справі ексголови "Нафтогазу" Андрія Коболєва.

У четвер Національне антикорупційне бюро подало до суду нове клопотання про продовження строку досудового розслідування, адже були знайдені нові дані, серед яких – 37 Гб електронного листування.

18 січня НАБУ і САП повідомили Коболєву про підозру у привласненні понад 229 млн грн у 2018 році.

За даними НАБУ, Коболєв незаконно нарахував собі 261 млн грн на підставі рішення наглядової ради про виплату йому премії за екстраординарні досягнення. Ця виплата була частиною премій, нарахованих керівництву компанії у травні 2018 року за історичну перемогу "Нафтогазу" над російським "Газпромом" у Стокгольмскому арбітражному суді.

Детективи НАБУ вручили ексочільнику "Нафтогазу" Андрію Коболєву копію нового клопотання про продовження слідства у справі щодо незаконного преміювання, раніше в цей же день ВАКС відмовив Бюро у продовженні термінів слідства.

Вищий антикорупційний суд зобов’язав ексголову правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва, якого підозрюють у незаконному отриманні премії, носити електронний браслет та залишив заставу в 229 мільйонів гривень. Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагала змінити запобіжний захід і вимагала призначити тримання під вартою із альтернативним правом внесення застави в 365 млн грн.

Читайте також: 12 років за премію. Як Коболєв опинився на лаві підсудних та чому повернувся в Україну

Економічна правда

Реклама: