Рада звільнила голову Рахункової палати Пацкана

Понеділок, 10 квітня 2023, 15:15 -

Верховна Рада на засіданні в понеділок, 10 квітня, звільнила з посади голову Рахункової палати Валерія Пацкана.

Про це повідомив перший заступник податкового комітету Ради Ярослав Железняк.

За висловлення недовіри голові Рахункової палати Валерію Пацкану (звільнення з посади) проголосували 250 народних депутатів.

Згідно з рішенням, також Пацкан перестає бути членом Рахункової палати.

Реклама:

Наступним головою відомства може стати Геннадій Пліс, який з 13 грудня 2022 року є членом Рахункової палати. 

Доповнено.

Пацкан заявив, що Рада ухвалила рішення щодо його звільнення "всупереч Конституції України, всупереч закону".

Реклама:

За його словами, це "абсолютно політичне рішення, якому буде дана юридична оцінка в майбутньому".

"З безпекової точки зору, цим рішенням політики паралізували вищий орган аудиту держави, яка воює; зупинили аудити, які стосуються оборонної, безпекової, антикорупційної та правоохоронної сфери. Чому? Бо перевірка мільярдів бюджетних коштів не своєю для когось людиною викликає острах. Не треба боятися перевірок, треба дотримуватися закону. Бо не існує бюджетних грошей, існують гроші платників податків", - написав Пацкан у Facebook.

Нагадаємо:

У Верховній Раді зібрали 129 підписів (з 113 необхідних) для висловлення недовіри члену Рахункової палати, голові Рахункової палати Валерію Пацкану.

Верховна Рада провалила голосування за звільнення Валерія Пацкана з посади голови Рахункової палати.

Чинний голова Рахункової палати Валерій Пацкан написав листа на спікера ВР та фракції, що відкликає свою заяву про звільнення з посади.

Раніше Железняк повідомляв, що буде голосування за звільнення Валерія Пацкана з посади голови Рахункової палати, замість нього на посаду, наймовірніше, призначать ексглаву Держаудитслужби Геннадія Пліса.

Бюджетний комітет Верховної Ради підтримав заяву про звільнення Валерія Пацкана з посади голови Рахункової палати.

Голова Рахункової палати Валерій Пацкан оголосив, що написав заяву про відставку: заявив про "гостинець" від НАБУ - підозру, та "політичні розбірки".

У понеділок, 7 листопада, НАБУ та САП завершили розслідування щодо екснардепа та голови Рахункової палати Валерія Пацкана, якого звинувачують в незаконному отриманні компенсації за житло в 2017 році.

У жовтні голова Рахункової палати Валерій Пацкан підтвердив, що йому повідомили про підозру у незаконному одержанні 117,65 тис грн компенсації за житло: він вважає підозру необґрунтованою.

НАБУ і САП повідомили про підозру голові Рахункової палати та народному депутату 8 скликання Валерію Пацкану у незаконному одержанні 117,65 тис грн компенсації за житло. 

Економічна правда

Реклама: