Росіяни вкрали у агробізнесу Ахметова 200 тисяч тонн зерна 

П'ятниця, 12 серпня 2022, 20:38 -

Російські окупанти вкрали у компанії HarvEast Ріната Ахметова близько 200 тисяч тонн врожаю на територіях сходу України, тимчасово окупованих агресором.

Про це генеральний директор HarvEast Дмитро Скорняков розповів в інтервʼю Bloomberg.

Компанія HarvEast (входить до СКМ Ахметова), яка до повномасштабної війни входила до десятки найбільших землевласників в Україні. 

Скорняков пояснив, що 50 тисяч тонн врожаю окупанти вкрали з елеваторів компанії, зокрема з сіл Мангуш і Нікольське поблизу Маріуполя, після чого вивезли вантаж до Росії. За оцінками компанії, ще близько 150 тисяч тонн було вкрадено з полів на тимчасово окупованих територіях, проте отримати точні цифри наразі неможливо.

Реклама:

"Найбільша втрата — цьогорічний урожай", — сказав Скорняков. "У червні почали збирати наше зерно, а ми не маємо доступу до цієї землі".

За даними компанії Terrascope із супутникових даних, деякі з полів HarvEast поблизу Ксенівки в окупованій Донецькій області були зібрані в червні.

HarvEast  втратила близько двох третин своєї землі через російську окупацію, сказав Скорняков.

Реклама:

Крім зерна, російські загарбники продовжують вивозити метал компанії "Метінвест" із Маріуполя російськими суднами.

Читайте більше: Окупанти крадуть українське зерно: поіменний список мародерів

Украв, вивіз, у Москву. Як окупанти намагаються продати крадене українське зерно іншим країнам

Нагадуємо

Довоєнна капіталізація активів групи SCM Рината Ахметова, які наразі зруйновані, постраждали, або законсервовані через військову агресію РФ перевищила 20 мільярдів доларів. Зокрема, зруйновані найбільші активи Метінвесту – Азовсталь та ММК Ілліча у Маріуполі.

Енергохолдинг Ріната Ахметова ДТЕК через війну втратив 70% вартості. У 2021 році статки Ахметова зросли вдвічі, до 13,7 млрд дол, за чотири місяці війни він збіднів утричі, до 4,2 млрд дол.

Статки українського бізнесмена Ріната Ахметова з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну впали на 64%.

Мільярдер Рінат Ахметов подав позов до Європейського суду з прав людини проти РФ щодо компенсації за грубі порушення його прав власності під час неспровокованої воєнної агресії Росії проти України.

Реклама: