Повністю знищені або законсервовані: в SCM Ахметова оцінили збитки

Вівторок, 17 травня 2022, 23:47 -

Довоєнна капіталізація активів групи SCM Рината Ахметова, які наразі зруйновані, постраждали, або законсервовані через військову агресію РФ перевищила 20 мільярдів доларів.

Про це повідомив Рінат Ахметов в інтерв'ю італійському телеканалу RAI, передає Інтерфакс-Україна.

Зокрема, за його словами, довоєнна капіталізація двох заводів - "Азовсталі" та "ММК ім.Ілліча" була близько 10 млрд дол.

"Крім того, там було сировини та готової продукції на суму 1 млрд дол. Ми обов'язково пред'явимо претензії проти РФ з вимогою відшкодувати всі збитки, завдані російською воєнною агресією", - заявив він.

Реклама:

Ахметов наголосив, що для нього Маріуполь був і завжди буде українським містом. "Маріуполь може бути відновлений лише під українським контролем. Інших варіантів для мене бути не може. Жоден бізнес SCM ніколи не працюватиме під контролем Росії", - сказав він.

За його словами, зараз усі: президент та уряд України, кожен українець – об'єднані однією метою – захистити країну, повернути наші території та відновити Україну як сильну, демократичну європейську державу. "Ми всі єдині як ніколи. У цьому запорука нашої перемоги", - повідомив бізнесмен.

Нагадуємо:

До портфеля SCM входять "Метінвест", "ДТЕК", ПУМБ, "Укртелеком", "Медіа Група Україна", UMG Investments, "Лемтранс", "ЕСТА", HarvEast, "АСКА", "АСКА-Життя" та інші.

Реклама: