Абрамович вибув з переліку найбагатших власників спортивних клубів від Forbes

Вівторок, 5 квітня 2022, 16:28 -

Російський олігарх Роман Абрамович вперше за останні шість років не потрапив до списку Forbes найбагатших власників спортивних команд.

Про це йдеться у статті Forbes.

"Початок 2022 року став бурхливим для Романа Абрамовича, майбутнього колишнього власника англійського футбольного клубу "Челсі".

Після вторгнення РФ в Україну російські олігархи почали потрапляти до санкційних списків, і Абрамович не став винятком. Нещодавно він оголосив, що продасть ФК "Челсі", який він купив за 190 млн дол у 2003 році і який, за останньою оцінкою, коштував 3 млрд доларів, а виручені кошти пожертвує на благодійність", - пише видання.

Реклама:

Вперше за шість років він не є одним із найбагатших власників спортивних команд у світі.

Після вторгнення РФ в Україну статки Абрамовича, які у січні оцінювались Forbes майже в 15 млрд дол, скоротились до 6,9 млрд дол.

Мільярдер опустився з 12-го на 17-е місце у рейтингу Forbes найбагатших бізнесменів Росії та посів 351-е місце у глобальному списку.

На перше місце у рейтингу найбагатших власників спортивних команд у 2022 році піднявся колишній топ-менеджер Microsoft Стів Балмер ($91,4 млрд, власник "Лос-Анджелес Кліпперс"). На друге місце опустився лідер попереднього рейтингу індійський мільярдер Мукеш Амбані ($90,7 млрд, власник "Мумбай Індіанс").

Нагадаємо:

У боротьбі за придбання англійського футбольного клубу "Челсі" у Романа Абрамовича визначилися фаворити. Вартість може становити близько 3 млрд фунтів.

Британія запровадила нові санкції проти семи російських олігархів та доповнила перелік, зокрема, Романом Абрамовичем, Олегом Дерипаскою та головою "Газпрому" Міллером.

Запроваджені санкції проти власника ФК "Челсі" Романа Абрамовича та ліцензія, яка була оформлена на "Челсі", наразі зупиняють будь-яку перспективу продажу клубу. Проте британський уряд готовий розглянути це питання в майбутньому за низки умов.

Титульний спонсор англійського футбольного клубу "Челсі" – телеком- та інтернет-провайдер Three – призупинив співпрацю з клубом після запровадження британських санкцій проти власника клубу Романа Абрамовича, логотип приберуть з футболок.

Банк Barclays тимчасово заблокував банківський рахунок ФК "Челсі" у зв'язку із санкціями проти власника клубу Романа Абрамовича.

Англійська прем'єр-ліга відсторонила Абрамовича, проти якого запровадили санкції, від управління клубом.

Після запровадження санкцій проти власника ФК "Челсі" футболісти клубу вивчають можливість розірвання контрактів. У найгіршому випадку "Челсі" не зможе дограти сезон.

Корейський автовиробник Hyundai призупинив спонсорську угоду з ФК "Челсі" через санкції проти власника клубу.

Власники бейсбольного клубу "Чикаго Кабс" сім'я Ріккетс та мільярдер Кен Гріффін готують спільну пропозицію про купівлю ФК "Челсі". Загалом продаж клубу викликав інтерес з боку більш ніж 20 претендентів.

Власник ФК "Челсі" російський олігарх Роман Абрамович готовий відмовитися від продажу клубу британським чи американським покупцям, оскільки ці країни ввели санкції проти російських олігархів.

Уряд Великої Британії вніс зміни в операційну ліцензію ФК "Челсі". Материнська компанія може вкласти в клуб до 30 млн фунтів до його продажу, щоб підтримати його роботу на тлі проблем з готівкою та ліквідністю.

Раніше Абрамович оголосив, що вирішив продати англійський футбольний клуб "Челсі". Повідомлялося, що він виставив клуб на продаж і хотів би отримати за нього близько 4 млрд фунтів стерлінгів.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: