У боротьбі за придбання "Челсі" в Абрамовича визначилися фаворити – FT

П'ятниця, 25 березня 2022, 09:17

У боротьбі за придбання англійського футбольного клубу "Челсі" у Романа Абрамовича визначилися фаворити. Вартість може становити близько 3 млрд фунтів.

Про це пише Financial Times.

Найцікавіші пропозиції зробили дві групи.

Одну з них очолює американський фінансист і співвласник "Лос-Анджелес Доджерс" Тодд Боелі, другу – інвестори зі США Джош Харріс і Девід Блітцер, співвласники баскетбольної команди "Філадельфія Севенті Сіксерс", розповіли джерела.

Реклама:

Деякі інші претенденти, серед яких була саудівська група компаній Saudi Media Group, 24 березня отримали повідомлення про те, що їхні заявки відхилені, кажуть співрозмовники видання.

За словами джерела, заявки потенційних покупців оцінюються на основі складного набору критеріїв.

Враховується, зокрема, як будуть розподілені гроші від продажу: яка частка піде на благодійність, а яка буде вкладена в "Челсі" та стадіон клубу. Досвід претендентів в управлінні активами теж береться до уваги.

Продажем займається американський банк Raine Group.

Нагадаємо:

Британія запровадила нові санкції проти семи російських олігархів та доповнила перелік, зокрема, Романом Абрамовичем, Олегом Дерипаскою та головою "Газпрому" Міллером.

Запроваджені санкції проти власника ФК "Челсі" Романа Абрамовича та ліцензія, яка була оформлена на "Челсі", наразі зупиняють будь-яку перспективу продажу клубу. Проте британський уряд готовий розглянути це питання в майбутньому за низки умов.

Титульний спонсор англійського футбольного клубу "Челсі" – телеком- та інтернет-провайдер Three – призупинив співпрацю з клубом після запровадження британських санкцій проти власника клубу Романа Абрамовича, логотип приберуть з футболок.

Банк Barclays тимчасово заблокував банківський рахунок ФК "Челсі" у зв'язку із санкціями проти власника клубу Романа Абрамовича.

Англійська прем'єр-ліга відсторонила Абрамовича, проти якого запровадили санкції, від управління клубом.

Після запровадження санкцій проти власника ФК "Челсі" футболісти клубу вивчають можливість розірвання контрактів. У найгіршому випадку "Челсі" не зможе дограти сезон.

Корейський автовиробник Hyundai призупинив спонсорську угоду з ФК "Челсі" через санкції проти власника клубу.

Власники бейсбольного клубу "Чикаго Кабс" сім'я Ріккетс та мільярдер Кен Гріффін готують спільну пропозицію про купівлю ФК "Челсі". Загалом продаж клубу викликав інтерес з боку більш ніж 20 претендентів.

Власник ФК "Челсі" російський олігарх Роман Абрамович готовий відмовитися від продажу клубу британським чи американським покупцям, оскільки ці країни ввели санкції проти російських олігархів.

Уряд Великої Британії вніс зміни в операційну ліцензію ФК "Челсі". Материнська компанія може вкласти в клуб до 30 млн фунтів до його продажу, щоб підтримати його роботу на тлі проблем з готівкою та ліквідністю.

Раніше Абрамович оголосив, що вирішив продати англійський футбольний клуб "Челсі". Повідомлялося, що він виставив клуб на продаж і хотів би отримати за нього близько 4 млрд фунтів стерлінгів.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: