"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Абрамович офіційно заявив, що вирішив продати "Челсі"

Середа, 2 березня 2022, 21:01

Російський олігарх Роман Абрамович офіційно оголосив, що прийняв рішення продати англійський футбольний клуб "Челсі".

Про це йдеться у його заяві на сайті клубу.

"Я хотів би відповісти на спекуляції в ЗМІ за останні кілька днів щодо моєї власності на ФК "Челсі". Як я вже говорив раніше, я завжди приймав рішення, керуючись інтересами Клубу. Тому в нинішній ситуації я прийняв рішення продати Клуб, оскільки вважаю, що це в інтересах Клубу, вболівальників, співробітників, а також спонсорів і партнерів Клубу", - заявив олігарх.

За його словами, процес продажу не буде швидким, "але відбуватиметься відповідно до належної процедури".

Реклама:

"Я не буду вимагати погашення жодних позик. Для мене ніколи не йшла мова про бізнес чи гроші, а про чисту пристрасть до гри та клубу. Більше того, я доручив своїй команді створити благодійний фонд, куди будуть передані всі чисті кошти від продажу. Фонд буде на благо всіх постраждалих від війни в Україні. Це включає надання критично важливих коштів на нагальні та невідкладні потреби, а також підтримку довгострокової роботи з відновлення", - додав він.

"Знайте, що це було надзвичайно важке рішення, і мені боляче розлучатися з Клубом у такий спосіб. Однак я вважаю, що це в інтересах клубу.

Я сподіваюся, що я зможу відвідати Стемфорд Брідж востаннє, щоб попрощатися з усіма вами особисто. Для мене був привілей всього життя бути частиною ФК "Челсі", і я пишаюся всіма нашими спільними досягненнями", - звернувся Абрамович до клубу.

Абрамович був власником клубу з 2003 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: