Hyundai призупинив спонсорську угоду з "Челсі" через санкції проти Абрамовича

Неділя, 13 березня 2022, 10:26

Корейський автовиробник Hyundai призупинив спонсорську угоду з англійським ФК "Челсі" через санкції проти власника клубу Романа Абрамовича.

Про це пише The Athletic з посиланням на заяву компанії.

Hyundai є офіційним глобальним автомобільним партнером "Челсі" з 2018 року.

"Hyundai став одним з головних партнерів у футболі протягом багатьох років, і компанія підтримує цей спорт, щоб він був силою добра. Ми пишаємося, що завдяки нашій співпраці з ФК "Челсі" підтримуємо гравців, фанатів і масовий футбол.

Реклама:

Однак за нинішніх обставин ми вирішили призупинити нашу маркетингову та комунікаційну діяльність з клубом до подальшого повідомлення", – заявили в Hyundai.

Раніше повідомлялося, що угода з Hyundai приносить лондонському клубу 10 млн фунтів на рік. Логотип Hyundai розміщений на рукаві форми "Челсі".

Видання нагадує, що раніше телеком-компанія Three призупинила угоду з клубом. Водночас, за даними видання, Nike не розриватиме співпрацю з "Челсі".

Компанія Trivago, ще один спонсор клубу, підтримала "Челсі", але приєдналася до заклику змінити власника "якнайшвидше".

"Як глобальний туристичний бренд ми віримо в об’єднання людей. Це цінності, які поділяє футбольний клуб "Челсі". Клуб, якому вже 117 років, з традиціями, надзвичайно важливими для його вболівальників і спільнот на місцевому та глобальному рівнях. Тому ми вирішили співпрацювати з клубом минулого року.

Невизначеність щодо поточної ситуації з володінням ФК "Челсі" була складною. Для нас важливо продовжувати підтримувати клуб, вболівальників і спільноту разом з важливою роботою, яку проводить Фонд "Челсі", щоб допомогти тим, хто цього потребує", – заявили в Trivago.

"Ми з нетерпінням чекаємо якнайшвидшого переходу права власності та хочемо підтримати клуб у цьому процесі", – додали в Trivago.

Нагадаємо:

Британія запровадила нові санкції проти семи російських олігархів та доповнила перелік, зокрема, Романом Абрамовичем, Олегом Дерипаскою та головою "Газпрому" Міллером.

Запроваджені санкції проти власника ФК "Челсі" Романа Абрамовича та ліцензія, яка була оформлена на "Челсі", наразі зупиняють будь-яку перспективу продажу клубу. Проте британський уряд готовий розглянути це питання в майбутньому за низки умов.

Титульний спонсор англійського футбольного клубу "Челсі" – телеком- та інтернет-провайдер Three – призупинив співпрацю з клубом після запровадження британських санкцій проти власника клубу Романа Абрамовича, логотип приберуть з футболок.

Банк Barclays тимчасово заблокував банківський рахунок ФК "Челсі" у зв'язку із санкціями проти власника клубу Романа Абрамовича.

Англійська прем'єр-ліга відсторонила власника ФК "Челсі" Романа Абрамовича, проти якого запровадили санкції, від управління клубом.

Після запровадження санкцій проти власника ФК "Челсі" Романа Абрамовича футболісти клубу вивчають можливість розірвання контрактів. У найгіршому випадку "Челсі" не зможе дограти сезон.

Раніше Абрамович оголосив, що вирішив продати англійський футбольний клуб "Челсі". Повідомлялося, що Абрамович виставив клуб на продаж і хотів би отримати за нього близько 4 млрд фунтів стерлінгів.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: