Тенісистка Вільямс і гонщик Гемілтон приєднилась до однієї із заявок на купівлю "Челсі"

Четвер, 21 квітня 2022, 20:05 -

Переможниця 23 турнірів Великого шолома тенісистка Серена Вільямс та семиразовий чемпіон "Формули-1" Льюїс Гемілтон погодилися інвестувати в консорціум ексвласника "Ліверпуля" Мартіна Бротона на купівлю ФК "Челсі".

Про це пише Sky Sports.

Видання зазначає, що Вільямс та Гемілтон - найвідоміші інвестори будь-якого з трьох консорціумів, що залишилися в гонці за "Челсі".

"І Вільямс, і Гемілтон останніми роками активно інвестують у різноманітні бізнеси. Так, венчурний фонд Serena Ventures цього тижня оголосив про інвестиції в британський стартап зі спортивних технологій Opensponsorship. 

Реклама:

А Льюїс підтримав низку компаній на ранній стадії, зокрема додаток для доставки Zapp. Їхня участь в аукціоні "Челсі" є неочікуваною – не в останню чергу тому, що сер Льюїс є вболівальником "Арсеналу".

Однак вони вели переговори з групою, яку очолює сер Мартін, протягом кількох тижнів", - пише Sky Sports.

Вільямс також є інвестором футбольного клубу з Лос-Анджелеса Angel City FC, який дебютує в Національній жіночій футбольній лізі цього місяця.

Зазначається, що Вільямс та Гемілтон пообіцяли інвестувати приблизно по 10 мільйонів фунтів стерлінгів.

Партнерами Бротона також є президент World Athletics Себастьян Коу та власники баскетбольної команди "Філадельфія 76ers" Джош Харріс і Девід Блітцер.

Харріс і Блітцер також мають частки в ФК "Крістал Пелас", і їм потрібно буде їх продати, щоб стати акціонерами "Челсі".

"Ми можемо підтвердити, що Льюїс приєднався до заявки сера Мартіна Бротона", - сказав речник Гемілтона, пише The Guardian.

На купівлю лондонців претендує ще два кандидати - співвласник "Лос-Анджелес Доджерс" Тодд Боелі, співвласник "Аталанти" та акціонер "Бостон Селтікс" Стівен Пальюка.

Нагадаємо:

Повідомлялось, що британський уряд задоволений чотирма претендентами на покупку футбольного клубу "Челсі" у олігарха Романа Абрамовича - всі чотири претенденти пройдуть державну перевірку, щоб отримати дозвіл на покупку клубу.

Консорціум, очолюваний сім'єю Рікеттсів, відкликав свою пропозицію на купівлю футбольного клубу "Челсі".

Раніше Абрамович оголосив, що вирішив продати англійський футбольний клуб "Челсі". Повідомлялося, що він виставив клуб на продаж і хотів би отримати за нього близько 4 млрд фунтів стерлінгів.

Британія запровадила нові санкції проти семи російських олігархів та доповнила перелік, зокрема, Романом Абрамовичем, Олегом Дерипаскою та головою "Газпрому" Міллером.

Титульний спонсор англійського футбольного клубу "Челсі" – телеком- та інтернет-провайдер Three – призупинив співпрацю з клубом після запровадження британських санкцій проти власника клубу Романа Абрамовича, логотип приберуть з футболок.

Банк Barclays тимчасово заблокував банківський рахунок ФК "Челсі" у зв'язку із санкціями проти власника клубу Романа Абрамовича.

Англійська прем'єр-ліга відсторонила Абрамовича, проти якого запровадили санкції, від управління клубом.

Корейський автовиробник Hyundai призупинив спонсорську угоду з ФК "Челсі" через санкції проти власника клубу.

Уряд Великої Британії вніс зміни в операційну ліцензію ФК "Челсі". Материнська компанія може вкласти в клуб до 30 млн фунтів до його продажу, щоб підтримати його роботу на тлі проблем з готівкою та ліквідністю.

У боротьбі за придбання англійського футбольного клубу "Челсі" у Романа Абрамовича визначилися фаворити. Вартість може становити близько 3 млрд фунтів.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

    Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

    Реклама: