Новини 5 серпня: виплати за держборгом, оплата за ліцензії на гральний бізнес

Четвер, 5 серпня 2021, 20:25

Про виплати за держборгом. У серпні 2021 року Україна має витратити на погашення і обслуговування держборгу 27,5 млрд грн, у вересні - 104,9 млрд грн.

Про ліцензії на гральний бізнес. На 19 липня з лютого державний бюджет отримав 976,2 мільйона гривень зі сплати за ліцензії на ведення грального бізнесу – проте до кінця року ці надходження можуть зменшитись через ухвалення закону №2713-д парламентарями.

Про ціну гектару сільгоспземлі. Станом на 1 серпня середня ціна 1 га ріллі в Україні становить 26,8 тис грн - що практично відповідає середній нормативній грошовій оцінці. Це значно нижче раніше названої Міністерством аграрної політики цифри у 40 тис грн/га.

Про міжнародні резерви. Міжнародні резерви України за попередніми даними становили 28,95 млрд дол в еквіваленті станом на 1 серпня, протягом липня вони зросли на 2,1% передусім через дорозміщення урядом єврооблігацій та купівлі регулятором валюти на міжбанку.

Реклама:

Про голову НБУ. Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що звільнення голови НБУ Кирила Шевченка не на порядку денному.

Про Кінаха. Президія Національної тристоронньої соціально-економічної ради запропонувала президенту Володимиру Зеленському призначити головою ради ексрегіонала Анатолія Кінаха.

Ексклюзиви ЕП:

"Дешевше не буде": чому росте ціна на автогаз та де межа

Ціни на газ для автомобілів в Україні б'ють рекорди. Чому дорожчає пальне, та на якому рівні його вартість може стабілізуватись.

Втратили паспорт – отримали кредит. Як вберегтися від шахраїв після втрати документів? Інструкція

Життя підносить сюрпризи. Інколи у вигляді кредитів, які оформлені на загублені документи. Що робити, щоб не стати жертвою кредитних шахраїв?

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!