Вітренко розраховує вже в цьому році покращити результати роботи "Нафтогазу"

П'ятниця, 30 квітня 2021, 13:10
 

Новий глава правління "Нафтогазу" Юрій Вітренко своїми завданнями на посаді, зокрема, назвав покращення результатів роботи НАК та збільшення власного видобутку газу.

Про це він сказав на прес-конференції у п'ятницю.

"Я розраховую на те, що найближчим часом ми значно покращимо результати роботи НАК в інтересах кінцевого власника - українського народу. Результати минулого року для НАК були достатньо невтішними, був, на жаль, значний збиток, були невтішні операційні результати, скорочувався видобуток. 

Але завданням уряду, фактично національним завданням для НАК є якраз вирішення проблем, збільшення власного видобутку газу (для цього у структурі НАК є "Укргазвидобування", яке ми збираємось розвивати)", - сказав Вітренко.

Реклама:

За його словами, також серед завдань - щоб "Нафтогаз" "повернувся до позитивної тенденції, яку спостерігали, починаючи з 2015 року, коли "Нафтогаз" перетворився на прибуткову компанію".

"На жаль, в минулому році "Нафтогаз" став збитковим, певною мірою, несподівано для уряду, який ще наприкінці минулого року затверджував фінансовий план зі значним прибутком.

На жаль, "Нафогаз" показав збиток, підтверджений міжнародними фінансовими аудитами, у сумі понад 19 млрд грн. Завдання, яке ставило уряд, ставила Україна - покращити результати роботи, і я розраховую на те, що вже цього року ми продемонструємо зовсім інші, позитивні результати", - додав він.

Читайте також: Переворот у "Нафтогазі": чи(м) кращий Вітренко за Коболєва?

Нагадуємо:

Кабмін призначив з 29 квітня в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка головою правління "Нафтогазу".

Кабінет міністрів звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління НАК "Нафтогаз України". Крім того, уряд припинив повноваження незалежних членів Наглядової ради НАК "Нафтогаз України", представників держави у наглядовій раді НАК "Нафтогаз України".

Водночас, нинішніх незалежних членів Наглядової ради НАК та представників держави у Наглядовій раді було переобрано в такому самому складі.

Коболєв написав у Facebook, що дізнався про своє "звільнення" зі ЗМІ та заяви про відставку не писав.

У НАК "Нафтогаз Україна" відреагували на звільнення голови правління Андрія Коболєва – назвали рішення "юридичною маніпуляцією", адже подання щодо призначення або звільнення голови правління належать до виключної компетенції наглядової ради.

Група Нафтогаз за 2020 рік отримала збиток у 19 мільярдів гривень внаслідок низького попиту та цін на газ, у 2019 році компанія отримала 2,6 млрд грн прибутку.

Посли країн Групи семи відреагували на рішення уряду про звільнення голови правління і наглядової ради НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва.

В США, коментуючи останні зміни в керівництві НАК "Нафтогаз України", заявили, що від дотримання принципів корпоративного управління, прозорість та доброчесність у призначенні персоналу в енергетичному секторі залежить довіра до України.

Андрій Коболєв, якого 28 квітня Кабмін звільнив з посади голови "Нафтогазу", заявив, що урядовці "зараз ставлять хрест на реформі корпоративного управління".

Андрій Коболєв, якого 28 квітня уряд звільнив з посади голови правління "Нафтогазу", має намір оскаржувати спосіб свого звільнення.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: