"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Милованов: МВФ мав би відповісти, чому повідомив про завершення роботи саме перед візитом до ОАЕ української делегації

Субота, 20 лютого 2021, 11:01
 

Радник голови Офісу президенту Тимофій Милованов заявив, що Міжнародний валютний фонд мав би дати відповідь, чому повідомив про завершення роботи місії саме перед візитом до ОАЕ української делегації. 

Про це він заявив в ефірі hromadske.

"Відповіді немає і, по суті, вони не мають її давати, але питання залишається відкритим — випадковість це чи ні", — підкреслив Милованов

За його словами, це повідомлення створило негативий фон для візиту президента та української делегації до Об’єднаних Арабських Еміратів.

Реклама:

"Нас десь обманули, але обманули тактично, поставили в складну ситуацію, коли ми прилетіли в Емірати з цією негативною новиною щодо місії, яку розтягнули російські ЗМІ, і це відчувалося в Еміратах", — сказав він.

Водночас він наголосив, що МВФ залишається стратегічним партнером України.

Нагадуємо:

Місія МВФ завершила роботу в Україні, зауваживши, що для завершення першого перегляду програми потрібен більший прогрес.

Прем'єр міністр Денис Шмигаль заявив, що з місією МВФ домовилися про наступні кроки із чітким розумінням результату.

Перед цим міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що робота місії МВФ в Україні продовжена на 7-10 днів, за його словами, надходження коштів від Фонду - "більше питання технічне".

Раніше уряд провів зустріч з Міжнародним валютним фондом, прем’єр заявив про необхідність пошуку компромісу щодо тарифів на газ.

У Міжнародному валютному фонді занепокоєні можливим державним регулюванням цін на газ в Україні, адже це може призвести до порушення взятих в рамках Меморандуму зобов’язань.

Місія Міжнародного валютного фонду щодо першого перегляду програми Stand-by відновила свою роботу в Україні.

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що наступний транш МВФ "буде однозначно у наступному році", за прогнозами, у лютому-березні 2021 року.

Читайте також: МВФ поїхав, але ви тримайтеся: чому Україна не отримала грошей та у що це виллється

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: