Гетманцев: Відсутність траншу МВФ у 2021 році не стане катастрофою

Понеділок, 15 лютого 2021, 15:20
 

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової і митної політики Данило Гетманцев заявив, що Україні буде важко пройти 2021 рік без траншу МВФ, але його відсутність не стане катастрофою.

Про це він сказав на брифінгу у Раді, передає FinClub.

"Ми переконані в тому, що нам пройти 21-й рік без чергового траншу МВФ буде набагато важче, але це в жодному випадку не буде катастрофою. У нас є відповідні ресурси та можливості, щоб це здійснити.

Тому ніякої катастрофи не буде. Будуть виконані бюджетні зобов'язання, буде в країні фінансова стабільність, буде валютна стабільність, а також стабільність гривні", - підкреслив нардеп.

Реклама:

При цьому, Гетманцев назвав негативним результатом провал переговорів з МВФ.

"Радіти нема з чого, безперечно такий результат є негативним. З іншого боку ми повинні розуміти, що співпраця з будь-яким міжнародним партнером можлива тоді, коли це задовольняє інтереси як міжнародних партнерів, так і України.

Ми повинні в цих перемовинах знайти правильний баланс, щоб не перейти червоні лінії а ні нашого суверенітету, а ні інтересів українців", - додав він.

Гетманцев заявив, що наразі сторони визнали, що потребують додаткових консультацій у подальшому.

Нагадуємо:

Місія МВФ завершила роботу в Україні, зауваживши, що для завершення першого перегляду програми потрібен більший прогрес.

Прем'єр міністр Денис Шмигаль заявив, що з місією МВФ домовилися про наступні кроки із чітким розумінням результату.

Перед цим міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що робота місії МВФ в Україні продовжена на 7-10 днів, за його словами, надходження коштів від Фонду - "більше питання технічне".

Раніше уряд провів зустріч з Міжнародним валютним фондом, прем’єр заявив про необхідність пошуку компромісу щодо тарифів на газ.

У Міжнародному валютному фонді занепокоєні можливим державним регулюванням цін на газ в Україні, адже це може призвести до порушення взятих в рамках Меморандуму зобов’язань.

Місія Міжнародного валютного фонду щодо першого перегляду програми Stand-by відновила свою роботу в Україні.

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що наступний транш МВФ "буде однозначно у наступному році", за прогнозами, у лютому-березні 2021 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: