Новини 20 листопада: міністерку енергетики звільнили, Маркарову пропонують послом в США, "Нафтогаз" звинувачують в монополії

П'ятниця, 20 листопада 2020, 21:00

Про звільнення Буславець. Кабінет міністрів звільнив тимчасово виконуючу обовʼязки міністра енергетики Ольгу Буславець.

Про політику Зеленського. Гендиректор інвесткомпанії Dragon Capital Томаш Фіала заявив, що з березня 2020 року політика Офісу президента пішла у зворотному напрямку.

Про долар. Завдяки появі вакцини від COVID-19 та відновленню світової економіки долар може впасти на 20%.

Про канадського інвестора. Канадський інвестор у галузі зеленої енергетики TIU Canada подав до суду на Нікопольський завод феросплавів олігарха Ігоря Коломойського через незаконне відключення від мережі.

Реклама:

Про Маркарову. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запропонував на розгляд президента на посаду посла України в США кандидатуру ексміністра фінансів Оксани Маркарової.

Про монополію "Нафтогазу". Антимонопольний комітет заявив, що "Нафтогаз" має ознаки монопольного становища на ринку реалізації природного газу, в АМКУ розглядають заяви від постачальників про наявність у діях "Нафтогазу" ознак порушення законодавства.

Про "євробляхи". Заступник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що система автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху почала реєструвати порушення, скоєні власниками "євроблях".

Ексклюзив ЕП

Ірландія – на крові, Північна Корея – на годинниках. На чому тримається експорт країн світу?

Що найбільше експортують інші країни та які товари є для них основним джерелом зовнішніх надходжень. Інфографіка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: