Новини 29 квітня: новий керівник податкової, урізання зарплат, 10-гривнева монета

Середа, 29 квітня 2020, 21:00
 

Про нового керівника податкової. Кабмін на засіданні 29 квітня призначив новим головою Державної податкової служби Олексія Любченка.

Про повернення ексзаступника Кличка у владу. Кабмін на засіданні 29 квітня призначив Геннадія Пліса головою Державної аудиторської служби.

Про 10-гривневу монету. Нацбанк з 3 червня 2020 року введе в обіг монети номіналом 10 гривень, які поступово замінять відповідні банкноти.

Про зупинку АЕС. В.о. міністра енергетики Ольга Буславець ініціює зупинку трьох блоків АЕС і зменшення виробництва ще на 5 блоках. Зупинка атомних блоків може призвести до того, що не треба буде зупиняти працюючі на "зеленому" тарифі сонячні електростанції олігарха Ріната Ахметова.

Реклама:

Про урізання зарплат. Кабмін обмежив розмір заробітної плати керівників виконавчих органів та членів наглядових рад держкомпаній до 47 тисяч гривень на місяць.

Про прибуток "Нафтогазу". У 2019 році консолідований чистий прибуток групи "Нафтогаз становив 63,3 мільярда гривень (у 5,5 разів більше ніж у 2018-му році), такі показники пояснюються виплатою "Газпромом" 2,9 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Про Wizz Air. Угорська бюджетна авіакомпанія Wizz Air  оголосила про відкриття 1 липня 2020 року нової бази у Міжнародному аеропорту "Львів" імені Данила Галицького.

Ви хочете знати більше?

Нардеп Микола Сольський: Усі зможуть купувати більше 100 гектарів землі через родичів, коханок чи партнерів

Купити чи продати землю можна буде уже через рік, проте це ще не все. Як працюватиме "пріоритетне право", чому продаж-купівлю державної землі відмінили в останню мить, і хто в цьому зацікавлений – в інтерв'ю з головою аграрного комітету Верховної ради.

Мільярди безробітним: як громадянам і бізнесу отримати допомогу за новими правилами

Хто може претендувати на допомогу держави через карантин і як її отримати? ЕП з'ясовувала це у заступниці директора Державного центру зайнятості Юлії Жовтяк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!