ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Понеділок, 28 січня 2013, 21:00

Ультиматум "Газпрому" вплине на переговори України з МВФ - експерт

Експерт Тімоті Еш з Standard Bank вважає, що ультиматум "Газпрому" звужує простір для маневру України на переговорах з МВФ.

Партнер сина Януковича відхрещується від конфлікту Шуфрича і Ставицького

Фірма партнера з автоспорту сина президента Віктора Януковича каже, що не пов'язана з підприємством ПрАТ "Нафтогазвидобування". У "Метал Юніон" Руслана Циплакова зазначили, що не володіють акціями компанії і не мають представників в керівних органах "Нафтогазвидобування".

Реклама:

Азаров каже, що у Європи "газові" умови кращі, ніж у Росії

Азаров зазначив, що Україна зацікавлена в поставках природного газу з Європи, який зараз значно дешевший за російський. За його словами, Україна може отримувати газ із Європи на значно кращих умовах, ніж з Росії, адже в європейських контрактах немає вимоги "бери або плати" і немає санкцій за недобір газу.

Fitch може знизити рейтинг "Нафтогазу" через "Газпром"

Рейтингове агентство Fitch поки не має наміру переглядати рейтинг НАК "Нафтогаз України", але якщо компанія погодиться з претензією "Газпрому", може знизити її рейтинг.

Калєтнік каже, що пільги винні у мільярдних втратах бюджету

На думку першого віце-спікера Верховної ради Ігор Калєтніка, держбюджет за січень-вересень 2012 року недоотримав майже 20 млрд гривень через надмірну кількість податкових і митних пільг.

Антимонопольний комітет займеться тарифами "Київстару"

В Антимонопольному комітеті заявляють про уважний моніторинг цінових новацій "Київстару".

В Європі сподіваються, що штраф "Газпрому" не вплине на постачання газу

Єврокомісія сподівається, що нові газові вимоги Росії до України на призведуть до проблем у постачанні газу до країн Європи. "Ми очікуємо, що не буде переривань газу і газ постачатиметься нормально, як зазвичай", - сказала представник Єврокомісії Марлін Холзнер.

Через прецедент у Януковича зможуть забрати Межигір'я?

У Львові госпсуд ухвалив рішення про повернення у держвласність майна, яке було приватизовано понад 20 років тому. Суть рішення полягає у можливості повернення у держвласність майна, яке було приватизоване понад 20 років тому, пізніше кілька разів перепродавалося, в результаті чого останній власник впевнено міг розраховувати на статус добросовісного набувача майна.

"Газпром" може повністю перекрити кран Україні - російський експерт

За словами аналітика російської консалтингової компанії RusEnergy Михайла Крутіхіна, "Газпром" може припинити постачання газу в Україну у разі неоплати 7 млрд доларів за недобір газу і невиконання контрактного зобов'язання.

Шуфрич звинуватив Ставицького у здирництві?

За даними, нардепа від "Батьківщини" Олександра Бригинеця, нардеп від ПР Нестор Шуфрич звинуватив міністра енергетики Едуарда Ставицького в незаконному призупиненні ліцензії компанії "Нафтогазвидобування" і здирництві 30% частки підприємства за поновлення ліцензії.

Україна не потрапила в топ-50 Bloomberg для ведення бізнесу

Польща увійшла до двадцятки кращих країн світу для ведення бізнесу в 2013 році за версією Bloomberg, а Україна до цього списку не увійшла.

Фірми, підконтрольні Ахметову, отримають чверть мільярда за ліки

Головне управління охорони здоров’я Донецької ОДА уклало низку угод на постачання фармацевтичних препаратів та виробів медичного призначення на 385,05 млн гривень. Більшу частину цієї суми - 232,17 млн гривень - отримає ТОВ "АСТА". Засновником цієї компанії є "Український аптечний холдинг" з групи СКМ Ріната Ахметова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!