Шуфрич звинуватив Ставицького у здирництві?

Понеділок, 28 січня 2013, 10:54

Нардеп від ПР Нестор Шуфрич звинуватив міністра енергетики Едуарда Ставицького в незаконному призупиненні ліцензії компанії "Нафтогазвидобування" і здирництві 30% частки підприємства за поновлення ліцензії.

Як пише на своїй сторінці в Facebook нардеп від "Батьківщини" Олександр Бригинець,

"Шуфрич на нараді в Кабміні зчинив реальний ґвалт", звинувативши Ставицького.

"Багато чув про такі справи ПР і її урядовців, знав, що це стосується не лише "чужих", а й своїх.... Але те, що риги "доять" своїх власних нардепів - хороший знак", - написав Бригинець.

Реклама:

Водночас сайт "Наші гроші" з посиланням на "Коментарі" повідомляє, що Шуфрич і нардеп Микола Рудьковський втратили контроль над своїм підприємством - ПАТ "Нафтогазвидобування".

15 січня Окружний адміністративний суд Києва припинив дію наказу Держслужби геології та надр від 22 листопада 2012 року, який зупиняв дію дозволів "Нафтогазвидобування" на розробку Семиренківського газового і Мачуського газоконденсатного родовищ.

Одночасно під час судового розгляду на "Нафтогазвидобування" змінилась охоронна фірма. Нею стало ТОВ "Скат-ПКБ", безпосереднім власником якого є ПАТ "Метал Юніон" бізнесмена Руслана Циплакова.

Циплаков є відомий широкому загалу тим, що є з найближчих партнерів Віктора Януковича-молодшого з автоспорту.

За кілька місяців до того в "Нафтогазвидобування" змінився керівник. Як писав тоді "Форбс-Україна", ним став Яків Проскурня, дружина якого - Тетяна Проскурня - є членом правління "Метал Юніону", де відповідає за юридичний напрямок.

"Швидке вирішення проблеми "Нафтогазвидобування" мало під собою економічну основу. Старим власникам простій підприємства був невигідним через втрату від щоденного виторгу 2 млн куб. м газу. Новим - через те, що консервація свердловин в аварійному режимі скорочує їхню продуктивність в подальшій експлуатації", - пише видання.

Проблеми в ПАТ "Нафтогазвидобування" з’явились на початку минулого року. У лютому 2012 році було викрадено голову правління ЗАТ "Нафтогазвидобування" Олега Семінського.

У квітні 2012 "Нафтогаз " відмовився включати газ "Нафтогазвидобування" в розрахунковий баланс розподілу природного газу по Україні.

ПАТ "Нафтогазвидобування" є найбільшою приватною газодобувною компанією України. У 2011 році лише офіційна виручка склала 1,23 млрд гривень.

Шуфрич, один із реальних співвласників підприємства, оцінював раніше компанію в 1 млрд доларів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: