Партнер сина Януковича відхрещується від конфлікту Шуфрича і Ставицького

Понеділок, 28 січня 2013, 19:22

Фірма партнера з автоспорту сина президента Віктора Януковича каже, що не пов'язана з підприємством ПрАТ "Нафтогазвидобування".

Про це йдеться у офіційній заяві ПрАТ "Метал Юніон", текст якої є у розпорядженні "Економічної правди".

"У зв'язку з появою в ряді видань згадок ПрАТ "Метал Юніон" та акціонера компанії Руслана Циплакова в контексті конфлікту акціонерів ПрАТ "Нафтогазвидобування", вважаємо за необхідне заявити, що фінансово-промислова група ні прямо, ні опосередковано не пов'язана з підприємством ПрАТ "Нафтогазвидобування", - сказано у заяві.

У "Метал Юніон" також зазначили, що не володіють акціями компанії і не мають представників в керівних органах "Нафтогазвидобування".

Реклама:

Проте, як сказано у заяві, на прохання одного з акціонерів ПрАТ "Нафтогазвидобування" юристи ПрАТ "Метал Юніон" дійсно деякий час забезпечували юридичний супровід "Нафтогазвидобування" з метою запобігання загрозі рейдерського захоплення компанії.

"На даний момент така підтримка не здійснюється", - повідомили у компанії "Метал Юніон".

Нагадаємо, раніше депутат від "Батьківщини" Олександр Бригинець повідомив, що "регіонал" Нестор Шуфрич звинуватив міністра енергетики Едуарда Ставицького в незаконному призупиненні ліцензії "Нафтогазвидобування" і здирництві 30% частки підприємства за поновлення ліцензії.

Водночас сайт "Наші гроші" з посиланням на "Коментарі" повідомив, що Шуфрич і нардеп Микола Рудьковський втратили контроль над своїм підприємством - ПАТ "Нафтогазвидобування".

Як відомо, 15 січня Окружний адміністративний суд Києва припинив дію наказу Держслужби геології та надр від 22 листопада 2012 року, який зупиняв дію дозволів "Нафтогазвидобування" на розробку Семиренківського газового і Мачуського газоконденсатного родовищ.

Одночасно під час судового розгляду у "Нафтогазвидобування" змінилась охоронна фірма. Нею стало ТОВ "Скат-ПКБ", безпосереднім власником якого є ПАТ "Метал Юніон" бізнесмена Руслана Циплакова.

Циплаков є відомий широкому загалу тим, що є одним з найближчих партнерів Віктора Януковича-молодшого з автоспорту.

За кілька місяців до того в "Нафтогазвидобування" змінився керівник. Як писав тоді Forbes, ним став Яків Проскурня, дружина якого - Тетяна Проскурня - є членом правління "Метал Юніону", де відповідає за юридичний напрямок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: