"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Калєтнік каже, що пільги винні у мільярдних втратах бюджету

Понеділок, 28 січня 2013, 16:11

Держбюджет за січень-вересень 2012 року недоотримав майже 20 млрд гривень через надмірну кількість податкових і митних пільг.

Про це заявив перший віце-спікер Верховної ради Ігор Калетник, передає "Інтерфакс-Україна".

"Навіть попередній аналіз свідчить про те, що кількість недоотриманих державою коштів незрівнянна з ефектом від таких преференцій. Ревізію пільг з податку на прибуток необхідно проводити в першу чергу", - зазначив Калетник.

За його даними, "майже половина з них - це "нульове" ПДВ на імпорт газу, 1,5 млрд гривень - пільги при ввезенні енергозберігаючого обладнання, близько 7 млрд гривень - пільги з ПДВ при ввезенні ліків та медобладнання".

Реклама:

Він додав, що сума нарахованих митних пільг з ПДВ, пільг зі сплати акцизного податку та ввізного мита в 2012 році становила майже 43 млрд гривень.

"Перелік галузей, перелік компаній, які отримують податкові пільги, регулюється в ручному режимі. Вони повинні призначатися на основі стратегічного аналізу, на час, під відповідальність Кабміну", - зазначив віце-спікер.

Нагадаємо, в листопаді 2012 року міністр фінансів Юрій Колобов заявляв, що влада збирається усунути штучні податкові преференції.

"Преференції повинні надаватися виключно для стимулювання впровадження інвестиційних та пріоритетних проектів", - заявив тоді міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: