"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch може знизити рейтинг "Нафтогазу" через "Газпром"

Понеділок, 28 січня 2013, 17:46

Рейтингове агентство Fitch поки не має наміру переглядати рейтинг НАК "Нафтогаз України", але якщо компанія погодиться з претензією "Газпрому", може знизити її рейтинг.

Про це йдеться у повідомленні агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

У заяві агентства сказано, що у зв'язку з виставленням "Нафтогазу" російським "Газпромом" рахунки на 7 млрд доларів за недобір природного газу в 2012 році переглядати рейтинг Fitch поки не збирається.

На думку Fitch, Україна може врегулювати претензії в арбітражному розгляді або ж знайти додаткові кошти для фондування компанії в разі добровільної сплати рахунку.

Реклама:

Разом з тим, як пише агентство, якщо "Нафтогаз" погодиться з претензією і оплатить рахунок або ж програє арбітражні розгляди, Fitch може знизити рейтинг держхолдингу.

Як повідомлялося, 27 січня 2013 року НАК "Нафтогаз України" отримала від "Газпрому" рахунок на 7 млрд доларів, бо купила в 2012 році менше газу, ніж передбачено чинним контрактом.

На думку партнера і аналітика російської консалтингової компанії RusEnergy Михайла Крутіхіна, "Газпром" може припинити постачання газу в Україну у разі неоплати 7 млрд доларів за недобір газу і невиконання контрактного зобов'язання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: