Євробаскет-2015 обійдеться Україні у 7 мільярдів

П'ятниця, 8 лютого 2013, 14:44

Держфінансування в рамках підготовки чемпіонату Європи з баскетболу у 2015 році становитиме 7,057 млрд гривень.

Про це йдеться в концепції розвитку національної спортивної інфраструктури до Євробаскету-2015, передає "ЛігаБізнесІнформ".

При цьому сума приватних інвестицій становитиме більше 4 млрд гривень.

Ці 7 мільярдів буде направлено на реконструкцію Палацу Спорту в Києві (200 млн гривень), створення тренувальних майданчиків для збірних (782 млн гривень), компенсація відсотків за банківським кредитом (1,1 млрд гривень), будівництво нових злітно- посадкових смуг аеродромів в містах Одеса та Дніпропетровськ (3,4 млрд гривень), розвиток існуючої інфраструктури в містах, які прийматимуть чемпіонат (1,4 млрд гривень).

Реклама:

"Основне навантаження на фінансування будівництва необхідної спортивної інфраструктури лежить на приватних інвесторах, які повністю беруть на себе фінансування будівництва шести нових спортивних арен, а також фінансування термінальних комплексів в аеропортах Одеси і Дніпропетровська", - сказав віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул.

Як повідомив віце-прем'єр, загальна сума приватних інвестицій становитиме більше 4 млрд гривень.

З них 25% - приватні інвестори, 75% кредитні кошти, які інвестори беруть в банках. При цьому, інвестори повертають банку тіло кредиту протягом 5 років, а компенсувати відсотки буде держава.

Згідно із концепцією, чемпіонат буде проводитися в Харкові, Одесі, Львові та Києві - груповий етап змагань, а в Дніпропетровську, Донецьку та Києві - півфінальні та фінальні ігри.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: