Саудівська Аравія зафіксувала дефіцит бюджету на тлі зростання капітальних витрат

Неділя, 5 травня 2024, 18:00 -

Саудівська Аравія зафіксувала шостий поспіль квартальний дефіцит бюджету, оскільки збільшення витрат на капітальні видатки та інші сфери випереджало зростання доходів.

Про це повідомляє Bloomberg.

У першому кварталі дефіцит склав 3,3 млрд дол, що у чотири рази більше, ніж рік тому, згідно із заявою Міністерства фінансів, опублікованою в неділю. На щоквартальній основі дефіцит зменшився з близько 9,8 млрд дол на кінець 2023 року.

Загальні витрати зросли на 8% в річному обчисленні, тоді як доходи збільшилися на 4%. Зросли як нафтові, так і ненафтові доходи.

Реклама:

Бюджет Саудівської Аравії був дефіцитним з кінця 2022 року, коли країна почала скорочувати видобуток нафти, щоб допомогти стабілізувати світові ціни. Королівство також збільшує витрати, намагаючись завершити проєкти та розвивати нові галузі, спрямовані на диверсифікацію економіки в рамках програми "Бачення 2030" спадкоємного принца Мухаммеда бін Салмана.

Уряд прогнозує бюджетний дефіцит у розмірі 21 млрд дол на цей рік і очікує, що фіскальний дефіцит буде спостерігатися у 2025 та 2026 роках.

Економічна правда

Реклама:

Реклама: