На підготовку до Євробаскету-2015 Україна витратить майже 13,4 мільярда

Четвер, 7 листопада 2013, 11:14

Кабмін затвердив Державну цільову соцпрограму підготовки та проведення в Україні фінального турніру Євробаскет-2015, попередні обсяги фінансування якої складають 13,35 мільярда гривень.

Відповідну постанову Кабінету міністрів № 793 від 2 жовтня опубліковано в пресі, передає "УНІАН".

Згідно з прогнозними обсягами фінансування програми, для її реалізації з держбюджету буде виділено майже 2,3 мільярда гривень (зокрема, у 2013 році - 200 млн гривень, у 2014 році - 1,65 млрд гривень, у 2015 році - 452 млн гривень).

При цьому, 3,79 млрд гривень планується залучити з інших джерел, у тому числі, під держгарантії.

Реклама:

Передбачається, що місцеві бюджети виділять на підготовку до Євробаскету 25,5 млн гривень, але при цьому залучать ще 1,75 млрд гривень (у т. ч. під держгарантії).

Програмою також передбачається залучення ще 5,49 млрд гривень за рахунок інших джерел фінансування.

Сама програма, зокрема, передбачає будівництво семи багатофункціональних спортивних арен у Києві, Дніпропетровську, Донецьку, Львові, Одесі та Харкові.

Крім того, вона передбачає розвиток транспортної інфраструктури приймаючих чемпіонат міст, зокрема, аеропортів Одеси та Дніпропетровська.

Згідно з документом, замовником програми з боку держави виступає "Укрєвроінфрапроект", керівником - глава відомства, а виконавцями - центральні та місцеві органи виконавчої влади, місцевого самоврядування та госпсуб'єкти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: