Telenor не хоче продавати акції Вимпелкома

Понеділок, 20 серпня 2012, 19:49

Норвезька Telenor не планує продавати акції телекомунікаційного оператора "Вимпелком" для досягнення паритетного володіння з російським акціонером - управляє активами "Альфа-груп" компанією Altimo.

Telenor заявляє, що фактично Altimo контролює більшість акцій оператора, повідомляє агентство Reuters.

"(Досягнення) паритету не означає, що ми будемо щось продавати. Навпаки, ми думаємо, що вони ("Альфа") володіють значно великим пакетом, ніж ми", - сказав агентству представник Telenor Даг Мелгаард.

Як відомо, минулого тижня Telenor і російська "Альфа-груп" зрушили з мертвої точки затихла було корпоративний конфлікт навколо контролю над "Вимпелкомом", збільшивши частки в операторі.

Реклама:

Altimo, витративши 3,6 млрд доларів на покупку акцій у Weather Investments єгипетського магната Нагіб Савіріс, повідомила, що збільшила до 40,5% голосуючих частку в "Вимпелкомі" з 25% і закликала Telenor поступитися їй частину акцій для досягнення паритету голосів.

Днем пізніше Telenor заявила, що отримала вимогу виконати опціон на покупку 3,5% акцій "Вимпелкому" у Савіріс і до 1 жовтня збільшить голосуючу частку до 43% з 39,5%.

Але на думку Telenor, у Altimo є ще 6% акцій "Вимпелкому", які формально належать українцю Віктору Пінчуку.

"Ми вважаємо, що частка, якою володіє інвесткомпанія українського олігарха Віктора Пінчука, насправді - акції, що належать Altimo. Так що ми вважаємо, що частка Altimo складає 46,5%", - сказав Мелгаард.

Паритетне володіння "Вимпелкомом" російськими та іноземними інвесторами, за винятком free-float, є умовою вирішення судової суперечки, ініційованого ФАС проти Telenor через нарощування останньої частки в операторі.

Віце-президент Altimo Євген Думалкін говорить, що Пінчук не діє в інтересах Altimo. Представники Пінчука недоступні для коментарів.

Мелгаард сказав, що Telenor поінформувала ФАС про свою позицію щодо можливої ​​афільованості Пінчука і Altimo.

"Але поки невідомо, яке їх думку. Позов все ще в силі. Ми поки ні про що не домовилися", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: