Altimo не виключає судового позову проти Telenor через Вимпелком

Вівторок, 21 серпня 2012, 19:27

Компанія Altimo, яка керує телекомунікаційними активами російської "Альфа-груп" Михайла Фрідмана, звинуватила другого великого акціонера оператора "Вимпелком" в наклепі і пригрозила норвезькій Telenor позовом і поверненням корпоративного конфлікту на вже звичну обом сторонам судову територію.

Напередодні норвезька Telenor заявила, що не планує продавати акції "Вимпелкому" для досягнення паритетного володіння з Altimo, що нібито є умовою російської влади для відкликання позову проти Telenor, нагадує агентство Reuters.

Telenor вважає, що Altimo контролює більшість акцій оператора, так як у неї є ще 6% акцій "Вимпелкому", які формально належать українцю Віктору Пінчуку, тому фактична частка російської компанії становить 46,5%.

"Ми категорично заперечуємо всі звинувачення в тому, що український інвестор EastOne (Пінчука) номінально володіє акціями Вимпелком в інтересах Altimo", - говориться в письмовій коментарі віце-президента Altimo Євген Думалкін.

Реклама:

"Розглядаємо ці заяви як чергову спробу звести наклеп Altimo. Залишаємо за собою право переслідувати ці інсинуації в судовому порядку", - підкреслив він.

Altimo пропонує зараховувати Пінчука до іноземних інвесторів, наполягаючи на тому, що з урахуванням інших компаній і фондів, підконтрольних уряду Норвегії, частка іноземців у "Вимпелкомі" становить як мінімум 51%.

"Іноземні акціонери по суті контролюють" Вимпелком ": Telenor де-факто контролює 45% акцій" Вимпелкому ", так як з урахуванням виконаного опціону йому буде належати 43% акцій. Ще близько 2% належать норвезьким державним фондам, у яких з Telenor один контролюючий акціонер - Норвезьке королівство. 6% належать українському інвестфонду EastOne (Пінчука)", - сказав Думалкін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: