Норвезький Telenor продає частку в Vimpelcom

Понеділок, 1 серпня 2016, 09:15

Норвезький оператор Telenor планує продати 33% частку в телекомунікаційному холдингу Vimpelcom Ltd. у вересні цього року на Лондонській біржі.

Про це повідомило британське галузеве видання TMT Finance з посиланням на власні джерела, пишуть "Ведомости".

Крім того, це підтвердив близька до Vimpelcom людина: продаж пакету - питання найближчих двох місяців.

За його словами, Telenor намагається знайти великих інституційних інвесторів, вже заплановано road-show. Якщо це не вдасться, то є запасний варіант - поступовий продаж акцій в ринок. Але при цьому неминуче падіння ціни, зауважує він.

Реклама:

Про те, що Telenor може продати 33% Vimpelcom Ltd. на ринок, знає і людина, близька до одного з партнерів норвезької групи.

Знайти одного покупця на весь пакет норвежцям не вдається, пояснює він: частка недостатньо велика і не дає необхідних прав.

Тому Telenor найняла інвестбанки, доручивши їм вивчити можливість продажу акцій на ринку.

За даними TMT Finance, координаторами угоди призначені Morgan Stanley і JPMorgan, спільними букранерами - Citi і Credit Suisse.

Банки зараз оцінюють пакет, але Telenor планує отримати за нього не менше 2,3 млрд дол, пише видання. Якщо брати за основу цю оцінку, виходить, що Telenor оцінює акцію Vimpelcom в 3,96 дол.

У п'ятницю на NASDAQ, де зараз торгуються папери холдингу, на закриття торгів вони коштували на 3% дорожче - 4,08 дол.

Про намір продати частку в Vimpelcom Telenor заявила 5 жовтня 2015 року.

"Це "складний актив", яка формує всього 8% вартості Telenor, його капіталізація постійно знижується, а можливості контролювати його діяльність немає," пояснював норвезький оператор.

19 липня гендиректор Telenor сігвеї Брекке повідомив, що плани його компанії щодо пакету Vimpelcom залишилися незмінними: оператор шукає правильний час для угоди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: