Акціонери "Київстара" розв'язали нову війну

Понеділок, 18 квітня 2011, 10:22

Російська Altimo заявила, що має намір розірвати акціонерної угоди з норвезьким Telenor про створення об'єднаної компанії Vimpelcom, яка стала одноосібним акціонером "Київстара".

У повідомленні Altimo наголошується, що компанія готова розірвати акціонерну угоду з Telenor після придбання ним Wind Telecom, пише газета "Дело".

Умовами акціонерної угоди передбачена можливість її розірвання в разі, якщо частка одного з акціонерів стає менше 25% голосуючих акцій.

Цією нормою Altimo і має намір скористатися, продавши частину привілейованих акцій Vimpelcom.

Реклама:

При цьому "дочка" "Альфи" обіцяє не порушувати припис Високого суду Англії, який наказав зберігати сукупну голосуючу частку Altimo і Telenor на рівні не менше 50% плюс 1 акція.

У п'ятницю Vimpelcom Ltd. оголосив про закриття угоди із придбання Wind Telecom у єгипетського мільярдера Нагіба Савіріса, сплативши частину власними акціями.

До угоди частка Altimo в капіталі Vimpelcom становила 39,2%, пакет голосуючих акцій - 44,7%. Telenor володів 39,6% (36% голосів).

За підсумками операції структура Савіріса Weather Investments II отримала 20% економічного інтересу і 30,6% голосуючих акцій, частка Altimo розмилася до 31,4% і 31% відповідно, Telenor - до 31,7% і 25%.

Таким чином, сукупна голосуюча частка двох найбільших акціонерів складає 56%, і Altimo може продати 6%, щоб її частка впала нижче 25% порогу.

Після придбаня активів Савіріса у Vimpelcom стало троє великих акціонерів із приблизно рівними частками.

"Altimo вважає, що нинішнє акціонерна угода більше не є адекватною, і для ефективного корпоративного управління необхідні більш стандартні практики", - ідеться в повідомленні компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: