Новини 10 квітня: Авен і Фрідман виграли суд проти ЄС, російська нафта набагато перевищує цінову межу

Середа, 10 квітня 2024, 21:00 -

Про заборону США. Адміністрація президента США Джо Байдена може до кінця квітня запровадити заборону на використання приватними компаніями і громадянами США програмного забезпечення російської "Лабораторії Касперського" (Kaspersky Lab).

Про суд Авена і Фрідмана. Суд Євросоюзу задовольнив позов акціонерів "Альфа-Банку" Петра Авена і Михайла Фрідмана про скасування санкцій, запроваджених проти них Радою ЄС на період з лютого 2022 року по березень 2023 року.

Про ціни на роснафту. Російська нафта Urals торгується зі значним перевищенням цінового ліміту країн "Великої сімки" у 60 доларів. Це свідчить про значне недотримання цього санкційного заходу.

Про торгівлю. Верховна Рада на засіданні 10 квітня схвалила законопроєкт №0242 про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою.

Реклама:

Про альтернативу Starlink. Найбільший український мобільний оператор "Київстар" буде офіційним представником британської OneWeb в Україні та зможе надавати послуги високошвидкісного широкосмугового супутникового доступу до інтернету - альтернативу Starlink.

Про фіндопомогу. Федеральна рада Швейцарії ухвалила виділення 5 мільярдів швейцарських франків (5,5 млрд доларів) на відновлення і підтримку України протягом наступник 12 років - до 2036 року.

Про втрати експорту. Україна в контексті нового торговельного режиму може втратити близько мільярда євро протягом року. Все через механізм "екстреного гальмування".

Реклама:

Ексклюзиви ЕП

Податки на пальне знову зростуть: коли та на скільки подорожчають бензин та дизель
Уряд знайшов спосіб збільшити надходження до держбюджету, через підвищення акцизів на пальне. Що це дасть країні та як вплине на автовласників?

Китай наступає. Пекін все більше допомагає Москві
Китай постачає в РФ рекордний обсяг продукції подвійного призначення: засоби зв'язку, оптику та напівпровідники.

Реклама: