Новини 12 грудня: хакерська атака на "Київстар", нова підозра у справі Сенниченка

Вівторок, 12 грудня 2023, 21:10 -

Про хакерську атаку на "Київстар". Вранці 12 грудня стався масштабний збій у роботі оператора мобільного зв'язку "Київстар".

Згодом у "Київстарі" підтвердили, що причиною масштабного збою в роботі зранку 12 грудня стала потужна хакерська атака, але запевнили, що персональні дані клієнтів у безпеці.

Гендиректор мобільного оператора "Київстар" Олександр Комаров заявив, що терміни відновлення роботи сервісів оператора незрозумілі.

Станом на 20:00 12 грудня фахівцям "Київстару" вдалось частково відновити роботу послуг фіксованого зв'язку, планують завершити роботу над відновленням послуг протягом середи, 13 грудня.

Реклама:

Про справу Сенниченка. НАБУ і САП повідомили про підозру ще одному учаснику очолюваної ексголовою ФДМУ Дмитром Сенниченком злочинної організації, діяльність якої призвела до понад 400 млн грн збитків державі.

Про структурні маяки МВФ. Міжнародний валютний фонд підбив підсумки результатів виконання минулих структурних маяків, та надав нові на 2024 рік.

Про СЕС Шурми. НКРЕКП поставила крапку у справі "СЕС Шурми": матеріали передано в НАБУ.

Реклама:

Про споживання електроенергії. Україна 7 і 11 грудня побила два рекорди споживання електроенергії з початку поточного опалювального сезону.

Ексклюзиви ЕП

Богиня війни. Як Україна нарощує виробництво САУ "Богдана"

Десятки машин вже на фронті. Як Україні вдалося поставити на конвеєр артилерійську установку під час війни.

Зірка, яку погасили. Що сталося з "Київстаром"?

Хакерська атака зупинила роботу найбільшого мобільного оператора країни. 24 мільйони абонентів залишились поза мережею. Як саме це сталось та коли можуть відновити зв'язок?

Реклама: